Skal bringe IT Fornebu ut i verden

Skal bringe IT Fornebu ut i verden

IT Fornebu ble aldri det fyrtårnet Fred Olsen drømte om. Nyansatt sjef vil forsøke å skape internasjonal blest.

Den store it-debatten på slutten av 90-tallet handlet om IT Fornebu. I dag er hele eiendomskomplekset som hører inn under IT-Fornebu utleid. I terminalbygget befinner det seg rundt 75 virksomheter, og bygget inneholder en blanding av kunnskapsbedrifter, forskningsvirksomhet og utdanning, skriver Computerworlds papirutgave.

Et nytt byggetrinn, Portalprosjektet (22 000 kvm), er klart for utbygging, og vil knytte fire lamellblokker og et sentralt midtpunktsbygg til terminalbygget. Videre er prosjektet Fornebu Technoport (30 000 kvm) ferdig regulert og tegnet, og er klart for byggestart i løpet av 2007.

- Sammen med nabovirksomhetene Telenor og Aker er det allerede etablert et betydelig kunnskapsmiljø på Fornebu, sier Kristin Woje Ellingsen, som i januar overtok lederstolen i It Fornebu.

- Nå tror jeg det er viktig for IT Fornebu å komme seg litt ut og frem. Vi må knytte internasjonale forbindelser og vi må se senteret i forbindelse med våre omgivelser, ikke bare på Fornebu-landet, men også hele regionen, sier Woje Ellingsen.

Les hele saken i Computerworlds papiravis .

IT-Karriere