Skal få unge til bransjen

Skal få unge til bransjen

Unge sier nei takk til it-fag, ifølge IKT-Norge. Over nyttår starter foreningen en kampanje for å få ungdom interesserte i data.

Mandag holdt Liv Freihow i IKT-Norge et foredrag i Polyteknisk forening. Der fortalte hun om ungdoms holdning til ikt.

- De unge sier nei takk til ikt. Svært mange vet ikke engang hva ikt står for, forteller Freihow.

Arbeidsmarkedet skriker etter it-folk. Samtidig går søkertallene ved it-studier ned. Dette ønsker nå bransjeforeningen å gjøre noe med.

- Vi sliter med et image som vi må kvitte oss med. Vi vet ikke helt hva dette imaget er, men det vi vet er at det ikke er bra. Mange forestiller seg at it dreier seg om en nerd som sitter foran pc’en hele dagen med cola og pizza, eller svært lange arbeidsdager. Derfor skal vi ha en rekrutteringskampanje for ungdom i alderen 15-20 år i første kvartal neste år, sier Freihow.

Kampanjen skal bestå av ulike aktiviteter, alt fra seminar for rådgivere på videregående skole, webportal med interaktive muligheter og aktiviteter i gatemiljøet, såkalt geriljamarkedsføring.

Skeptiske

Å sette fokus på å engasjere unge i teknologifag ble tatt godt i mot på møtet i Polyteknisk forening. Likevel var det flere av møtedeltakerne som var skeptiske til det som ble karakterisert som ”nok en rekrutteringskampanje”.

Flere mente at det er en fordel å friste de unge med gode lønninger, i og med at dette fungerer godt i andre yrkesfelt.

I tillegg ble it-kompetansen til lærere i skolene tatt opp, og om det kunne være en idé å få it-folk i næringslivet til å drive undervisning.

- Det vil være enkelt å få folk fra bransjen til å stille opp, sier Espen Andersen, leder av it-gruppen i Polyteknisk forening.

Liv Freihow fikk mange innspill under møtet, men understreket at IKT-Norge ikke kunne gape over for mye

- Vi er en liten organisasjon som har begrenset med midler. Vi har valgt oss ut en målgruppe, og så samordner vi med Kunnskapsdepartementet som har sine initiativer, sier Freihow.

LES OGSÅ: Norge dårlig på realfag og it

Les om:

IT-Karriere