Skift jobb - få utdanning på kjøpet

Skift jobb - få utdanning på kjøpet

Har du lyst på en ny karriere innen it-bransjen, kan du få ny jobb med utdanning i tillegg.

Rekrutteringsmarkedet koker, og det fører til noen kreative metoder for å få tak i nye kvalifiserte medarbeidere. I USA tilbyr tjenesten Notchup.com muligheten å tjene penger på jobbintervjuer. Dette er en dårlig ide, mener norske rekrutteringsseksperter.

- Vi bruker alle virkemidler vi kan for å få inn folk. Men å tilby penger for å stille på jobbintervju? Vi vil helst at folk stiller opp fordi de ønsker å jobbe hos oss, sier Solfrid Skilbrigt, HR-direktør i Steria, som skal ansette 100 nye i år.

Daglig leder i rekrutteringsselskapet IMS, Pål Thomassen, drar det enda lenger.

- Jeg tror dette vil bare tiltrekke seg opportunister, ikke de som er interessert å jobbe i selskapet. Det er jo ikke målsetningen å få flest mulig på intervju, men å få de riktige kandidatene, sier han.

LES OGSÅ: Åtte nye våpen for rekruttering

Jobbmarkedet i Norge har ikke endret seg voldsomt det siste halvåret, mener Thomassen.

- Det en utfordring å få tak i kvalifiserte mennesker, men jeg kan ikke se at det har blitt verre de siste ni månedene. Det har heller ikke dukket opp noen nye triks, som Notchup, i Norge, som jeg vet om. Det gjelder å være tålmodig og jobbe hardt, sier han.

For at folk skal bytte jobb må de ha interesse i å skifte arbeidsplass. Det finnes ingen lure metoder å fange nye ansatte, men en bedrift kan bli flinkere å formidle verdiene sine.

- Skal man bytte jobb, så må det være innholdet i jobben som driver dem, ikke småpenger. Det vi ser at selskaper som er flinke på HR har bedre muligheter. Den siste tiden har man satset mer på å tydeliggjøre en HR-strategi for å beholde kompetanse i bedriften, sier han.

Det er også veien Steria velger.

- Det er ikke bare en måte å rekruttere på, vi satser både på annonsering, folk i utdanning, rekrutteringsselskaper, og nettverket av folk vi kjenner gjennom våre ansatte. Jeg har sett noen kreative metoder for å hente inn folk, men vi ser helst at man har lyst å jobbe hos oss fordi det er et utfordrende miljø, ikke fordi de får en tur til Paris, eller noe slikt, sier Skilbrigt.

Steria tilbyr blant annet videreutdanning.

- Vi prøver å tilby de godene vi har. Videreutdanning er viktig for oss, slik at våre ansatte kan utvikle seg, sier hun

LES OGSÅ: 10 grove karrierefeil

Nettopp videreutdanning kan være en viktig gulrot, men for kandidatene kan det også være et krav hvis de ikke bare er opptatt av lønn.

- Det er en fordel hvis en bedrift bruker midler for å støtte medarbeidernes faglige utvikling som en del av HR-strategien, sier Thomassen.

- Betyr det at noen som er interessert i å skifte beite, men kanskje ikke har riktig kompetanse, kan prøve å be om ekstra utdanning?

- Ja. Du ser for eksempel at arbeidsgivere stiller stadig høyere krav. Hvis du er en teknolog, ønsker man gjerne også kommersiell forståelse. Har du ikke har det, er kanskje tidspunktet inne til å se om noen vil ansette deg og samtidig starte en utdanning rundt dette. Jeg tror det er mange bedrifter som kan være interessert i slike ordninger, sier han.

- Men kan en arbeidsgiver kreve at man i så fall knytter seg opp til selskapet i en viss periode?

- Ja, det kan være en vanlig prosedyre å legge dette i kontrakten. For eksempel, etter ansettelse har den og den rett på så og så mye videreutdanning. Samtidig kan en arbeidsgiver gjøre en avtale om at denne personen holder seg en fast periode i selskapet. I alle fall når det gjelder tung og dyr utdannelse, mener Thomassen.

Les om:

IT-Karriere