Skipperud til NDS

Skipperud til NDS

NY JOBB: Ole Anton Skipperud er på plass som salgsdirektør i Norsk Data Senter (NDS) og er glad for å slippe kinesisk byråkrati.

Ole Anton Skipperud er ansatt som salgsdirektør i Norsk Data Senter (NDS).

Han kommer sist fra stillingen som administrerende direktør i Lenovo Norge, der han også har jobbet som salgssjef. Skipperud har lang erfaring fra IBM Norge, og jobbet tidligere i Xerox.

- Gratulerer med ny jobb! Hva skal du jobbe med?
- Takk skal du ha. Jeg er ansatt som salgsdirektør med ansvar for å bygge opp en ny avdeling for klientsalg. Ofte er det slik at man konsentrerer seg om datarom, server, infrastruktur og så videre, men NDS vil gire opp betydelig og få på plass større og bredere forretning med både med nye og eksisterende kunder.

- Hva gleder du deg mest til med den nye jobben?
- Jeg ser frem til å begynne med noe nytt som gir litt flere og mer varierte utfordinger. I tillegg synes jeg det er morsomt å jobbe med kunder og komme litt nærmere de som faktisk kjøper og bruker utstyrt. I Lenovo ble det mye forecasting, men i NDS vil jeg jobbe mer med den gamle salgsbiten.

- Hva vil bli de største utfordringene?
- Det er vanskelig å si. Det er et tøft marked, og selvfølgelig er det tøft å utfordre den største aktøren på markedet. At de er lokalt eid og styrt fra Moss ser jeg som en stor fordel. Det er kort vei til beslutningene.

- Hva er den største forskjellen fra din tidligere jobb?
- Den største forskjellen er at vi velger selv hva vi vil gjøre. Byråkrati er nesten et fremmedord, alt skjer innenfor husets fire vegger. Det er en kjempefordel. Ikke minst har sjefen, Morten Østberg, lang og god erfaring og er en svært dyktig leder.

Les om: