Skjerpet it-fokus for bankene

Skjerpet it-fokus for bankene

Tøffere konkurranse øker kravene til tilgjengelighet og sikkherhet.

Flere banker har i det siste henvendt seg til Micro Focus for ikke å sakke akterut i konkurransen blant verdens ledende banker.

Les også:

Nå kan du betale med Iphone

DnB Nor, Banco di Desio, Lloyds Banking Group, RBS, Standard Bank og Standard Chartered Bank er blant bankene som allerede har valgt å forbedre personalproduktiviteten, kundetilfredsheten og tiden til markedet for nye tjenester med nye applikasjoner.

Kravstore kunder

Bankene ønsker å møte kundenes stadig mer komplekse behov og ønsker derfor å moderinsere sine forretningskritiske applikasjoner. Det innebærer blant annet migrering til mer moderne og kostnadseffektive plattformer basert på Windows, Linux eller Unix.

Leso også:

Trenger innovativ e-betaling

- Forretningslogikken som ligger innebygd i eksisterende applikasjoner utgjør ofte et nøkkelelement med hensyn til den enkelte institusjons konkurransefortrinn, og det er derfor viktig å finne måter å få mest mulig ut av disse eksisterende it-ressursene på, samtidig som man utvikler mer smidige applikasjoner som kan styrke forretningsveksten, forklarer teknologidirektør Stuart McGill hos Micro Focus.

Fleksible utfordringer

McGill forteller at banknæringen nå går inn i en tid med intens konkurranse etter hvert som kundenes forventninger blir stadig høyere.

- Så vel vanlige banker som investeringsselskaper må være innstilt på å betjene kunder som krever døgnkontinuerlig tilgang til data på et økende antall enheter, noe som skaper alle slags utfordringer knyttet til tilgjengelighet og sikkerhet, sier han i en pressemelding.

Les om:

IT-Karriere