Slik blir mobilbank praktisk

Slik blir mobilbank praktisk

Fokus Bank lar deg betale regninger ved å ta bilde av KID-nummeret.

Det er ikke noe moro å betale regninger, og det blir ikke noe bedre av at man må taste lange rekker med såkalte KID-nummer.

Å betale en regning via smarttelefon kunne fort blitt et lite mareritt med tanke på skjermstørrelse og størrelsen til knappene, om man i tillegg skal måtte traktere en sammenhengende rekke med 16 siffer.

Dette har Fous Bank gjort noe med, nå kan det faktisk bli på grensen til moro å betale regninger etter siste oppgradering av deres bank-app for smarttelefoner. Nå skal du kunne bruke telefonens kamera til å ta bilde av KID-nummeret på regningen, så vil de problematiske sifrene automatisk legges inn.

- Selv om mange bruker avtalegiro og efaktura, finnes det fortsatt regninger som kommer på papir. Den store utfordringen er å fylle inn KID-nummeret som ofte består av mange tall, sier kanalansvarlig i Fokus Bank, Ole Kristian Øyen til Computerworld.

Sjekkhefteinsiprasjon

Det er ikke noe trylletriks som får magien til å skje. Det er en standard OCR-funksjonalitet som konverterer bildet av tallrekka til en rekke med tall.

Løsningen en utnyttelse av funksjonene som finnes på smarttelefoner. Ideen om å bruke mobilkamera i kombinasjon med OCR til mobilbank kom fra USA.

- Fokus Bank, som er en del av Danske Bank (DB), hadde sammen med DB en samling i vår der vi så på hva vi skulle gjøre på mobilsiden fremover. Blant annet i USA finnes det en del som tilbyr løsninger der man tar mobilbilde av forsiden og baksiden til en sjekk, sender inn, og slik får overført penger. Det er denne ideen vi har basert oss på, sier Øyen.

Kort prosess

Fokus Banks app kom for en måneds tid siden, men da uten betalingsfunksjonalitet. Å få på plass denne snedige løsningen har tatt rundt en måneds tid, ifølge Øyen.

Den nye appen med betalingsfunksjonalitet lanserte banken i dag, onsdag.

- Da vi var ferdige med basisfunksjonene begynte vi å jobbe med regningsbetalingsfunksjonen. Vi tror dette kommer til å bli tatt veldig godt i mot av våre kunder, sier Øyen.

Løsningen kommer både for Iphone og Andriod.

Les om:

IT-Karriere