Slik bør den nye HP-sjefen være

Slik bør den nye HP-sjefen være

Kravene til Mark Hurds etterfølger er høye. To mulige kandidater peker seg ut.

Jakten på Mark Hurds etterfølger er i gang etter at det i forrige uke ble kjent at HP-sjefen får fyken etter sexanklager fra en ansatt hos en underleverandør. I mellomtiden har HPs styre gitt selskapets finansdirektør, Cathie Lesjak, jobben med å lede selskapet.

LES OGSÅ: HP-sjefen felt av pornoskuespiller

Administrerende direktør i Camera Corner Connecting Point, Rick Chernic, understreker betydningen av å finne en arvtager så snart som mulig. Mange mener Hurd etterlater seg et stort tomrom, og at arbeidet med å finne hans arvtager vil bli krevende.

- Mer logikk, mindre kostnadseffektivisering

HPs nye toppleder bør være en sterk person med evne til å underbygge ord med handling, lyder rådet fra toppsjefen for Valleny Network Solutions, Daniel Duffy.

- Som aksjonær verdsetter jeg arbeidet med kostnadseffektivisering, men som kunde og partner etterlyser jeg litt mer logikk og bedre begrunnelser for de valg som gjøres, sier Duffy ifølge nettstedet CRN.com.

Han mener for mange beslutninger utelukkende er motivert av kostnadshensyn, og ikke nødvendigvis av hva som er best for både kunder, aksjonærer og partnere.

LES OGSÅ: - Idiotisk å sparke Hurd

- Må kunne lytte

Personen som overtar sjefsstolen etter Hurd må være i besittelse av en rekke sentrale egenskaper. Sentralt i denne sammenheng står evnen til å lytte, engasjement i arbeidet med forhandlerne samt evne til ansvarlig handling. Fokuset på kostnadsbesparelser bør dessuten tones noe ned, lyder rådet fra Duffy.

To navn på blokken

Flere navn dukker opp som potensielle arvtagere etter Mark Hurd. Den ene er Todd Bradley, lederen for HPs Personal Systems Group. Bradley blir av Chernic beskrevet som dyktig overfor forhandlerne og en person med egenskaper til å fylle det som karakteriseres som et stort tomrom etter Hurd.

Outsider ønsket

Den nye HP-sjefen trenger ikke nødvendigvis komme fra egne rekker, og flere har tro på at en outsider kan være rett person til å overta HP-roret.

- HP har posisjonert seg for fremtidig vekst og har tidligere hentet inn mange utenfra. Det vil ikke overraske meg om styret fortsetter i den retningen, sier Dave Butler, sjefen for Enterprise Computing Solutions til nettstedet.

Et sterkt kandidat i denne sammenheng er Yahoo-president og CEO Carol Bartz.

- Hun har lederegenskaper. Det er mye som foregår i HP, og det blir en tøff oppgave å erstatte Hurd. Den gode nyheten er at han etterlater en solid virksomhet hvor den videre kursen er staket ut, sier John Murphy, viseadm. direktør i Advanced Systems Group.

Les om: