Slik får du ny jobb neste år

Slik får du ny jobb neste år

Lag digital cv, lær deg mobile plattformer og vær sosial på nettet.

2009 ble et rekorddårlig år for alle bransjer, også it-bransjen. Dermed så mange frem til 2010.

Den siste Computerworld-utgaven i 2009 døpte 2010 til "Mulighetenes år". Men den nest siste utgaven i 2010 stadfestet at arbeidsledigheten fortsatt øker.

Dermed ser mange nok en gang frem til et nytt år med nye muligheter. Her er det amerikanske bemanningsselskapet Elance sine spådommer for it-året 2011.

1. Digitale porteføljer gruser cv-en

Den gamle papir-cv-en er på vei ut. Arbeidsgivere vil heller se hva du kan via nettet, ifølge Elance. Dette kan være en Linkedin-profil eller noe mer avansert; poenget er å ha noe som viser hva du duger til, mer enn bare ord på et stykke papir.

- Tradisjonelle cv-er vil dø ut i løpet av et par år, sier Elance-direktør Fabrio Rosati til vår nyhetstjeneste.

2. Mobile utviklere

Smarttelefoner og nettbrett tar over for tradisjonelle pc-er, og dermed blir det stadig mer behov for applikasjonsutviklere og folk som kan snekre nettsider som fungerer på alle plattformer.

3. Ansatt på nettet

Nå begynner teknologien for alvor å gjøre oss modne for å jobbe utenfor kontoret, og dette vil mange arbeidsgivere dra nytte av, mener Elance. Mobile og fleksible arbeidere utenfor kontorbygget kan spare selskaper for penger, og være en god mulighet for arbeidssøkende it-folk.

4. HTML5 og Flash

Hvem vinner? Ingen vet. Men slik situasjonen er nå trenger bedriftene folk som kan begge deler, og behovet vil bare øke ifølge Elance sine observasjoner. For det kreves i stadig større grad at nettsider byr på noe mer enn bare tekst.

5. Sosiale bedrifter

Bruken av sosiale medier viser ingen tegn til nedgang, hverken for bedrifter eller privatpersoner. Ifølge Elance vil dette få flere konsekvenser for arbeidsmarkedet: Selskaper verdsetter ansatte som har satt sitt fotavtrykk i denne verdenen, og en økt satsning på det sosiale vil gjøre folk med erfaring fra slike løsninger attraktive.

Les om:

IT-Karriere