Sløser bort Chess-arven

Sløser bort Chess-arven

Idar Vollvik har mistet halvparten av Chess-arven, og vurderer et liv i teknobransjen igjen.

Idar Vollvik er bare 40 år, men har allerede lang fartstid som fargerik norsk gründer og investor. Vollvik ble kjent for kjappe penger og kjappe biler. Men etter avskjeden med mobilbransjen har suksesshistorien tatt en ny vending.

Nesten halvparten av de 800 millionene som Vollvik fikk for Chess er borte, skriver Dagens Næringsliv. Vollvik innrømmer at han ikke har vært heldig med investeringene sine.

- Jeg har bevist at jeg ikke kan handle på børs, sier han til avisa.

Vollvik bygget opp Chess som en reell utfordrer til de etablerte teleselskapene, og var med å presse prisene på mobilmarkedet i Norge. Den raske kundeveksten gjorde at Vollvik for tre år siden kunne selge Chess/Sense for totalt 1,6 milliarder norske kroner til svenskfinske TeliaSonera.

LES OGSÅ: - Chess kuppet norske aviser

Teknologi og telekom

Pengene som Vollvik fikk, investerte han i blant annet i Birdstep og cruise-virksomhet. I tillegg ble det dyre biler, og en tur innom båtracemiljøet

- Jeg er glad i fart og spenning. Det er en guttedrøm jeg har hatt lenge, sa Vollvik i januar 2006 til Adresseavisen.

Men like mye fart ble det ikke på den personlige økonomien. De siste årene har Vollvik tilbrakt i Spania med familien sin. På si har han handlet aksjer på børsen, noe som har slukt store deler av formuen. På spørsmål fra Dagens Næringsliv om hva han skal gjøre nå, svarer finanskjendisen:

- Det blir med noe jeg kan. Teknologi og telekom eller noe i den slekten.

LES OGSÅ: Chess ble stor på medieomtale og lave priser

IT-Karriere