Slutter i Telenor - tredobler lønnen

Slutter i Telenor - tredobler lønnen

Telenors finansdirektør går til danske A.P.Moeller-Maersk Group.

Trond Westlie, finansdirektør i Telenor, skal bli finansdirektør i A.P.Moeller–Maersk Group. Westlie fratrer sin stilling 31. desember, og Telenor starter umiddelbart arbeidet med å finne hans etterfølger, skriver selskapet i en børsmelding.

- Det var ingen lett avgjørelse å forlate selskapet, men utfordringene og mulighetene i Maersk er så spennende at de måtte jeg ta, sier finansdirektør Trond Westlie, i en pressemelding.

Tredobling

I det danske konsortiet A.P.Moeller–Maersk får Westlie etter alle solemerker langt mer penger på konto. I 2008 fikk han 5,74 millioner kroner i Telenor, mens Maersk på sin side i fjor lønnet sin syv mann store toppledelse med til sammen 110 millioner danske kroner, 15,8 millioner per person. Da var lønningene kuttet fra 150 millioner i 2007, skriver Finansavisen.

Westlie blir første ikke-danske i toppledelsen til Moeller-Maersk, som har virksomhet innenfor en rekke sektorer, primært transport og dagligvarer. I utlandet er virksomheten kjent under navnet Maersk og da først og fremst for shippingvirksomhet. Hovedkontoret ligger i København, og selskapet har kontorer i mer enn hundre land over hele verden

Les om:

IT-Karriere