Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Ny AV-sjef i CBK, Statoil signerer tv-avtale med Siemens og Datametrix vant hele tre Cisco-priser.

CBK Distribusjon satser tungt på audiovisuelle løsninger, og løsninger for møterommet, og har ansatt Tor-Arne Nordås som sjef for avdelingen.

Nordås har lang erfaring i AV-bransjen, og kommer til CBK fra Atea, der han var salgssjef for AV. Han har også vært med på å bygge opp selskapet Presentasjons Data før han gikk til Atea.

Hos CBK skal Nordås videreutrikle løsninger og konsepter innen audiovisuelle produkter og tjenester og møterom, hvor Samsung er strategisk partner.

- Vi oppfordrer gamle og nye relasjoner til å kontakte Tor-Arne for å høre mer om CBKs satsning på området, sier Lars Seeberg, administrerende direktør i CBK Distribusjon.

Bedre tv på sjøen

Statoil har inngått en rammeavtale med Siemens som sikrer selskapet solid underholdningstilbud til sine plattformer i Nordsjøen og til anleggene på land.

En viktig brikke i leveransen er Triax TDX-sentraler fra underleverandør Cablecom.

- Statoil kom på "hemmelig" besøk for se nærmere på TDX-sentralen i fjor. De ble da imponert over egenskapene til sentralene. Det var derfor svært hyggelig for oss at avtalen mellom Statoil og Siemens gikk i orden, sier Roy Furulund, daglig leder i Cablecom.

Teknologien gjør at operatørene hos Statoil fritt kan velge og blande signaler fra flere inngangskilder og sende de samme signalene ut på flere parallelle utgangsplattformer, for eksempel mottak av alle typer inngangssignaler, enten de kommer fra satellitt, bakkenett, kabel-tv, AV eller IP, forteller Furulund.

- Dette gjør TDX til en av de mest fleksible og anvendelige antennesentraler på markedet, legger han til.

Sentraler er allerede overlevert til blant annet Statfjord C og Sleipner-plattformene, og Statoil-operatørene som skal drifte sentralene har blitt kurset i bruken.

Statoils hovedkvarter er det stedet neste som står for tv-tur.

til mottak av alle typer inngangssignaler, enten de kommer fra satellitt, bakkenett, kabel-TV, AV eller IP.

- Med TRIAX TDX IP-pool, tar Statoil skrittet inn i en helt ny og enklere verden. Dette er et system med både høy effektivitet og meget stor pålitelighet, sier Furulund.

Tre priser til Datametrix

Datametrix tok hjem hele tre priser på Ciscos årlige partnerarrangement: “Datacenter Partner of the Year”, “Commercial Partner of the Year” og “Enterprise Partner of the Year”.

- Ciscos løsninger og teknologi har vært grunnfjellet i vår virksomhet siden 90-tallet. Vi er derfor stolt over at vi år etter år i skarp konkurranse med andre partnere og våre konkurrenter drar hjem et høyt antall priser, sier Svein Lerkerød, administrerende direktør i Datametrix.

Spesielt gjev er "Datacenter of the Year"-prisen, et stort satsningsområde for selskapet.

- Datasenter er et betydelig satsningsområde for oss, hvor vi nå bygger opp en betydelig virksomhet, blant annet gjennom oppbygning av egne datasenter som vi kommer til å levere en rekke skytjenester fra, forteller Lerkerød.

Bak alle prisene ligger en dedikert satsning på Datametrix sine medarbeidere for å bygge opp sertifisert teknologi- og salgskompetanse, mener Lerkerød.

- Vi vinner prisene som Datametrix, men det er medarbeidernes fortjeneste. Derfor var det også hyggelig at en av våre medarbeiderne i år også vant en personlig pris som ”Årets skrutrekker”, avslutter Lerkerød.

Les om:

IT-Karriere