Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Ny Norden-sjef i Adobe, Amende presenterer resultater for 2012.

Adobes nye Norden-sjef

Stefan Dahlgren er ansatt som administrerende direktør i Adobe Systems med ansvar for selskapets operasjon i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Dahlgren kommer til Adobe fra Teliasonera hvor han var salgsdirektør. Han har også erfaring som landssjef for BEA Systems og som nordisk direktør i Brokat Technologies.

I Adobe skal Dahlgren fokusere på salg av selskapets kreative- og digital markedsføringsprogramvare.

- Vi har et sterkt og kompetent team i Norden, og jeg ser frem til å samarbeide med alle for å fortsette å videreutvikle oss og vokse enda raskere i det nordiske markedet, sier Dahlgren i en pressemelding.

Sterk omsetning for Amende i 2012

Konsulentselskapet Amende, som forøvrig fyller fem år i år, har god grunn til å smile over resultatene for 2012.

Med en økning på 52,5 prosent i totalomsetning (53,6 millioner kroner), og et driftsresultat EBITDA på 9,5 millioner kroner lander på en resultatmargin på 17,5 prosent.

Bjørn Eilertsen, direktør for forretningsutvikling i Amende, forteller om jevn flyt av nye kunder og prosjekter i året som gikk, blant annet i form av langsiktige rammeavtaler. Selskapet har også nylig ansatt ny daglig leder og salgsdirektør, og er klar for 2013.

- Vi har alt en ordrereserve for 2013 på 40 millioner og budsjettet selskapet styrer etter er på 65 millioner kroner i år, sier Eilertsen i en pressemelding.

Blant annet har selskapet skrevet ny rammeavtale med Det Norske Nobelinstituttet om bistand av gjestehåndteringssystem som skal brukes ved arrangementer. Avtalen har en varighet på inntil fire år.

For å møte veksten, skal selskapet blant annet ansette 15 nye utviklere på .net og Sharepoint-plattform innen andre kvartal i 2014.

- Vi tror 2013 kommer til å bli et nytt knallår, avslutter Eilertsen.