Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Ny mann i Data Equipment, Søre Sunnmøre-komunenett velger Acos, Beerenberg velger Atea.

Ny nettverkskonsulent i Data Equipment

Aleksander Moen er ansatt som ny nettverkskonsulent i Data Equipment, hvor han i hovedsak skal jobbe med sikkerhet og infrastruktur i selskapets tekniske avdeling med produkter fra Palo Alto Networks, Extreme Networks og Radiflow.

Han kommer til Data Equipment fra Omninett hvor kan jobbet som it-konsulent.

- Fjoråret var vårt beste år noen gang og vi ønsker å styrke vår tekniske avdeling med flere kompetente medarbeidere, sier Egil Jahren, administrerende direktør i Data Equipment.

Ny portalløsning for syv kommuner

Det interkommunale it-samarbeidet Kommunenett Søre Sunnmøre, som omfatter kommunene Hareid, Herøy, Sande, Vanylven, Volda og Ørsta har valgt felles portalløsning i form av Acos Infolink fra Acos.

Løsningen vant i konkurranse med blant annet Custom Publish, Conexus, Evry og Sem & Stenersen Prokom.

- I tillegg til Kommunenett søre Sunnmøre valgte også Finnmark Fylkeskommune Acos InfoLink som sin publiseringsportal i desember 2012, og vi er glade for den økte etterspørselen vi opplever rundt våre portal- og selvbetjeningsløsninger, sier Anne Gro Hellsten, markedsdirektør i Acos.

Med den nye avtalen leverer Acos portalløsningen Infolink til over 100 kommuner.

Tre-årig e-læringsavtale

Atea og partner New Learning har signert en tre-årig kontrakt med Beerenberg Corp AS. Avtalen omfatter bruk av Atea Knowledge Portal med e-læringsmoduler for Microsoft Office 2012, Lync, Sharepoint og Windows 7 på norsk og engelsk, og mer.

- Opplæringen fra Atea og med New Learning som vår partner på e-læring, vil bidra til at Beerenberg har de beste forutsetninger til å ta i bruk Microsoft programmene vi har levert, sier Dag Fodstad, administrerende direktør i Atea AS.

Totalt omfatter avtalen 350 e-kurs som blir tilgjengelig for alle ansatte i Beerenberg

- Leveransen til Beerenberg er en av mange der e-læring er en del av Microsoft lisensavtalen som Atea signerer med sine kunder, sier Ståle Bolstad, administrerende direktør i New Learning.