Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Nyansatte i Netlife Research, storavtale til Proact, Citrix og Zenprise, NAF og 99X, samt juleprisjakt med Siba.

Nye grønne menn og kvinner

Netlife Research AS har ansatt ni nye medarbeidere siden våren: prosjektleder Randi Govertsen, interaksjonsdesigner Marie Solum Strand, designerne Joakim Bording og Axel Ferdinand Giæver, Stine Sjåstad Martin Berglund og Andreas Qvenild, samt innholdsrådgiverne Marit Austvik Letnes og Eivind Lund.

- For 12 år siden var vi tre personer. Nå er vi 45. Ja, vi har vokst mye, men det har vært jevnt og trutt. Å bygge en solid bedrift er som å bygge en solid steingard. Du må legge stein på stein. I det siste har vi styrket oss innen design, innhold og prosjektledelse. Vi gjør våre fire tverrfaglige team komplette, sier markedssjef og delgründerne Jostein Magnussen i en pressemelding.

Proact lagrer for Lundin Norway

Lagringsleverandøren Proact skriver avtale med Lindin Norway.

- Dette er vår største hybride skylagringsavtale noensinne, sier administrerende direktør i Proact, Eirik Pedersen i en pressemelding.

Olje- og gasselskapet Lundin Norway opererer blant annet på Brynhild- og Edvard Grieg-feltetog jobber med videreutvikling av Johan Sverdrup-funnet, det største oljefunnet på norsk sokkel siden midten av 1980-tallet. Lundin Norway produserer og lagrer enorme mengder data, og særlig innen seismikk og geologi.

- Fjorårets datamengder på 90 TB er doblet inneværende år. I 2013 vil dette trolig øke til 320 TB, og tilsvarende utvikling påfølgende år. Dagens Netapp-løsning er sprengt på kapasitet. Vi søkte derfor nye tilnærminger med en anbudskonkurranse der Proact trakk det lengste strået, sier it-sjef Martin Leslie i Lundin Norway.

Proact har, på sin side, fått en tidlig julegave med den nye avtalen.

- Denne avtalen var den beste førjulspresangen vi kunne få. Det er mine kollegers kyndige og pålitelige leveranser som gjør at kundene setter enda større lit til oss. Kontrakten er en stor anerkjennelse på gode leveranser og vi skal vise oss tilliten verdig også fremover, sier Pedersen.

Citrix kjøper Zenprise

Citrix har kjøpt Zenprise, som tilbyr administrasjonsløsninger for håndtering av mobile enheter.

Løsningen skal integreres med Citrix CloudGateway og Me@Work-løsninger for håndtering av apper og data. Oppkjøpet skal sikre at it-avdelingene kan løse hele mobilitetsproblemet en gang for alle, heter det i en pressemelding fra Citrix.

Zenprise ble stiftet i 2003, holder til i Silicon Valley, og er eid av ansatte og ulike såkornfond. Selskapet har kunder innen de fleste sektorer og bransjer.

Oppkjøpet avventer riktignok godkjennelse fra de amerikanske konkurransemyndighetene, men vil trolig sluttføres i første kvartal neste år. De finansielle detaljene er ikke offentliggjort.

99x skal drifte NAF

Norges Automobil-forbund (NAF) har signert avtale med konsulentselskapet 99X om etablering og drift av it-infrastruktur. Avtalen innebærer integrasjoner for NAFs 500 brukere, og har en kontraktsverdi på omlag 23 millioner.

NAF er Nordens største medlems- og forbrukerorganisasjon med 520.000 medlemmer fordelt på 73 lokalavdelinger. Etter syv år hos tidligere leverandør falt valget nå på 99X.

- 99x fremstod klart som den rette it-partneren for NAF. Vi gjennomførte gode undersøkelser og hadde reell dialog med tre aktører, inklusive eksisterende driftsleverandør, forteller Anders Oulie, Ikt-driftsjef i NAF.

99x er ikke uventet svært fornøyd med avtalen.

- Vi er veldig stolte over å få tilliten som it-partner for NAF. Samarbeidet representerer en stor kontrakt for oss, og vi ser frem til å være med på å understøtte NAFs virksomhetsmål gjennom å levere profesjonelle it-tjenester til deres brukere, sier Tone Fondevik, administrerende direktør i 99X.

Den nye løsningen var på luften 15. oktober i år.

Julejakt med Siba

Elektronikkleverandøren Siba har lansert en ny applikasjon som lar deg sammenligne priser. Som en del av lanseringen satte butikkjeden i gang en konkurranse - jakt på høye priser hos konkurrentene med den nye appen, og du kan vinne gavekort fra Siba, melder selskapet i en pressemelding.

Hver uke i desember trekkes en vinner som får et gavekort på 3.000 kroner til bruk i en av kjedens fysiske utsalgssteder eller i nettbutikk.

- Man laster ned appen ”Den store prisjakten” til din smarttelefon som finnes for både Android og Apple smartmobiler. Deretter besøker du en av våre konkurrenters fysiske butikker, finn et produkt som finnes i begge steder, og som er dyrere enn hos SIBA. Ta så et bilde på prisskiltet og last opp via appen, sier Victor Bengtsson, landssjef i SIBA Norge.

Applikasjonen er utviklet av X-com.

IT-Karriere