Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Oslo 2022 velger Joint Collaboration, ny løsningsarkitekt i HP og Kiltron-sjefen trekker seg.

Oslos OL-utredning velger Joint Collaboration

Oslo 2022, kommuneetaten som utreder hovedstadens OL-søknad for 2022 har valgt Joint Collaborsation sin løsning Joint Prosjekthotell som sin samhandlingsløsning.

Valget falt på Joint Prosjekthotell etter en anbudskonkurranse om nettbasert leieløsning for å håndtere de mange, store dokumentene som følger med Oslos søknad om å være vertsby for de Omympiske vinterleker og Paralympics i 2022.

- Kriteriene for valg av løsningen var enkelt brukergrensesnitt, ønsket funksjonalitet, samt at verktøyet skulle kunne brukes av medarbeidere med ulikt teknisk utgangspunkt fra første dag, sier Stian Gundersen i Oslo 2022 i en pressemelding.

Prosjekthotellet samler bidrag fra mange ulike aktører i prosjektet, alt fra etatens egne ansatte, innleide konsulenter og kommuner til forskjellige idrettsorganisasjoner.

- Prosjektet er preget av faste leveringspunkter, og at mye arbeid skal utføres på kort tid. Det krever effektiv samhandling og deling av dokumentasjon på tvers av en bredt sammensatt prosjektgruppe, sier Gundersen.

Arbeidet med å søke OL er svært omfattende, og mye skal gjøres på kort tid. En god del av dokumentasjonen skal dessuten ha begrenset tilgang, og det var derfor et viktig kriterium fra etaten at det skal være enkelt å styre tilgang.

- Vi er veldig glade for at Oslo2022 har valgt vår løsning for prosjektsamhandling, og at vår gode funksjonalitet for å enklere ha oversikt og samhandle om den store omfattende OL-søknaden kan bidra til at vi kanskje får oppleve et nytt vinter-OL i Norge, sier Steinar Svinø, administrerende direktør i Joint Collaboration AS.

Fra Evry til HP

Emil Vasseng er ansatt i HPs programvaredivisjon, og skal jobbe som løsningsarkitekt i selskapets ITPS-portefølje.

Hovedfokuset vil være grensesnitt mellom forretning og teknologi, og han skal jobbe med kunder for å matche teknologi med forretningsbehov.

Vasseng begynte i it-bransjen i 1998, og har bred erfaring fra drift og outsourcing.

Han har tidligere jobbet innen support, drift, implementering av infrastruktur og mellomvare, løsningsarkitektur, prosjekt- og avdelingsledelse.

Vasseng kommer til HP fra konsulentselskapet Evry, hvor han jobbet som løsningsarkitekt innen ITSM (It Service Managment).

Kiltron-sjefen sier opp

Jørgen Bredesen, administrerende direktør i Kiltron, har varslet at han trekker seg fra stillingen. Oppsigelsestiden er seks måneder, og selskapet har allerede satt i gang en rekrutteringsprosess for å finne en erstatter.

IT-Karriere