Småklipp fra it-bransjen

Dagens nyheter om oppstartsbedriften Ping.it, advokatfirmaet Simonsen og Vogt & Wiig, Citrix resultater for Q3, ny løsningsarkitekt i Netsecurity og Netflix på Windows 8.

Publisert Sist oppdatert

Oppstartpris til Ping.it

Dublin Web Summit er en av de største teknologimessene for nett- og mobilbransjen, og samler rundt 3.000 bransjefolk, bedrifter og investorer hvert år.

En viktig del av messen er at de 150 mest interessante oppstartsbedriftene rundt om i verden er invitert til å møte de viktigste investorene i bransjen.

I år er norske Ping.it en av 100 startups som er invitert til å presentere seg og sitt produkt på scenen i Dublin.

- Vi har oppnådd dette fordi vi kommer med noe nytt rundt en aktivitet alle kjenner seg igjen i, nemlig å sende lenker til hverandre på en mer sosiale måte, sier Marius Lian, gründer og daglig leder i Ping.it.

Ideen til Ping.it kommer fra Lians ønske om å forenkle måten å sende og lagre lenker til venner og kolleger.

- Selv om jeg er på Facebook, Twitter og andre sosiale nettverk, så bruker jeg fortsatt epost til å sende lenker til venner og kolleger, sier Lian, og legger til at alle han kjenner gjør det samme.

Han kan støtte seg til en rapport fra AOL og Nielsen fra 2011 som viser at 66 prosent av nettbrukere fortsatt sender lenker via epost.

Advokat-fusjon for smidig utvikling

Advokatfirmaet Simonsen slår seg sammen med Vogt & Wiig. Det nye advokatfirmaet blir Simonsen Vogt Wiig, og vil tilsammen ha 177 advokater i Norge, med kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Singapore.

Hovedkontoret til firmaet blir liggende i Oslo, og det nye firmaet spesialiserer seg på teknologi, media, olje, shipping, offshore og energi i tillegg til bank og finans.

- Markedet er i endring og klientene etterspør mer prosjektkompetanse, kapasitet til å gjennomføre store prosjekter og høyere grad av spesialisering. Med denne fusjonen svarer Simonsen Vogt og Wiig på utfordringen, heter det i en melding fra Simonsen.

Det er spesielt utfordringer i store utviklingsprosjekter som følger tradisjonelle kontraktsmodeller med resultatansvar og fastpris, men som skal følge smidig utviklingsmetodikk som skal tas ved hornet.

Citrix øker med 13 prosent

Citrix Systems har lagt ut resultater for tredje kvartal, og melder en økning i omsetning på 13 prosent mot tredje kvartal i fjor. EMEA-regionen stod for den største veksten for selskapet.

Omsetningen endre på omlag 3,7 milliarder kroner.

Salg av nye lisenser stod for beskjedne en prosent, mens oppdateringer og vedlikehold økte med 18 prosent, salg av Saas økte med 19 prosent, og inntekter fra tekniske tjenester stod for den største økningen med sine 34 prosent.

Selskapet kjøpte i tillegg tilbake en million aksjer fra markedet dette kvartalet.

I norden økte selskapets omsetning med 16 prosent, og fikk også sine første store avtaler på nettskyplattformen sin.

- Løsninger for virtualisering av programmer og arbeidsflater fortsetter å selge godt. Vi styrker vår posisjon som den fremste tilbyderen for de som skal designe, implementere og rulle ut mer fleksible tjenester til sine ansatte, sier Erik Pedersen, nordensjef i Citrix i en pressemelding.

Pedersen tror også på enda større vekst innen nettverksteknologi i tiden som komer, sett i lys av ny samarbeidsavtale med Cisco.

Ny løsningsarkitekt i Netsecurity

Kim Hansen er ansatt som ny løsningsarkitekt innenfor nettverk og infrastruktur med hovedvekt på produkter og løsninger for Palo Alto Networks i Netsecurity.

Han skal jobbe med design, oppsett og gjennomføring av prosjekter.

- Med ansettelsen av Kim Hansen styrker Netsecurity sin kompetanse innenfor salg og teknisk kompetanse innenfor produkter og løsninger fra Palo Alto Networks. Netsecurity er i dag en viktig partner for Palo Alto Networks og Kim Hansen har høyeste CNSE sertifisering fra Palo Alto Networks ”, sier Anders Teigen, regionansvarlig for Norge og Danmark i Palo Alto Networks.

Netflix klare på Windows 8

Streamingselskapet Netflix har forbredt seg på Windows 8-lanseringen, og er klar med en spesialtilpasset tjeneste for det nye operativsystemet fra Microsoft.

Det skriver innovasjonssjef i Netflix, Michael Spiegelman og utviklingssjef Matt Trunnell i Netflix i en bloggpost.

Blant annet er Netflix tilgjengelig direkte på Windows 8 sin nye start-skjerm, med en app som kan lastes ned gratis fra Windows Store. Selskapet har også lagt seg i selen for å utnytte mange av de nye praktiske funksjonenen i Windows 8.

For eksempel støtter applikasjonen "klyp og zoom", berøringsskjerm og snap view.

Selve avspilleren har også fått en overhaling, og er ikke avhengig av plugins eller nettleser. Netflix lover dette bidrar til en bedre opplevelse og en mer effektiv videoavspilling.

Se video: First Look: Netflix om Windows 8