Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Les dagens nyheter om Compello, Itum Skagerak og Palo Alto, Capra Consulting, samt Steria.

Compello klar for Windows 8

Klientversjonen av Compellos løsning for efaktura er klar for nedlasting fra Windows Store, og kunder kan allerede nå installere og ta i bruk Compello fakturaflyt på Windows 8-nettbrett.

- Vi mener det vil øke brukervennligheten og gjøre programvaren mer intuitiv. Med Metro får vi dette i plattformen: et moderne designspråk som optimaliserer for berøringsinteraksjon samtidig som det fungerer utmerket med mus og tastatur, sier Gustav Line, administrerende direktør i Compello AS.

Med fakturaflyt i nettskyen med Windows Azure og ny klient er selskapet blant de første som har egen løsning for Microsofts nyeste operativsystem klar i tide til Windows 8 lanseres i slutten av denne måneden.

- Compello har de siste årene vært lang fremme når det gjelder utvikling på nye teknologier og plattformer. Det kommer derfor ikke som en overraskelse at de denne gangen er blant de første i Norge som har en løsning klar til nedlastning for kundene sine før Windows 8 lanseres i Norge, kommenterer Børge Hansen, teknologidirektør i Microsoft Norge i en pressemelding.

Itum Skagerak er ny Palo Alto-partner

Itum Skagerak, som er en del av Itum IT Partner har inngått partneravtale med Palo Alto Networks om levering av produkter og løsninger for det norske markedet, hovedsakelig i Østfold og Vestfold.

- Itum Skagerak har evnen til å gjennomføre de nødvendige investeringer i både kompetanse heving og strategisk satsing på våre produkter, sier Anders Teigen, regionsansvarlig for Norge og Danmark i Palo Alto Networks.

Selskapet med sine 20 ansatte er svært fornøyd med avtalen, og har store planer.

- Vi er allerede i ferd med å sertifisere to konsulenter og vil gjøre de nødvendige investeringene både innenfor kompetanseheving samt rekruttering som skal til for å lykkes som en ledende Palo Alto Networks-partner, sier Richard Jakobsen, administrerende direktør i Itum Skagerak i en pressemelding.

Det er også gode nyheter for selskapet Computerlinks, Palo Alto Networks distrubutør i Norge.

- Som distributør av Palo Alto Networks produkter og løsninger på det norske markedet gir denne partneravtalen oss tilgang til Itum IT Partner alliansen samtidig som vi får fotfeste i et nytt kundesegment i Vestfold og Østfold, sier Paul Rasmussen, administrerende direktør i Computerlinks.

Capra Consulting utvider

Oslo-selskapet Capra Consulting leverer tjenester innen systemutvikling, rådgivning og prosjektledelse til privat og offentlig sektor. Selskapet vokser, og har nylig ansatt to nye seniorrådgivere.

Frode Rønning er ansatt som seniorrådgiver og endringsleder i selskapet. Han har over 15 års erfaring fra bransjen, og jobbet som endringsleder i en rekke offentlige og private it-prosjekter.

Rønning kommer til Capra Consulting fra Evry, hvor han jobbet som sjefskonsulent og endringsleder.

Petrus Eide er også ansatt som seniorrådgiver i Capra, og har over 20 års erfaring innen prosjektledelse og interndrift av it-systemer. Han har også lang erfaring innen strategiarbeid og kartlegging av prossesser med hensyn til bedriftskultur.

Eide kommer til Capra Consulting fra Torvald Klaveness Gruppen, hvor han jobbet som direktør og it-sjef.

- Vi er stolte av at to såpass tunge profiler har valgt å bli med på laget, sier Knut Asbjørnsen, salgs- og markeddsjef i Capra Consulting i en pressemelding.

Halvparten av it-sjefene vil i skyen

En ny undersøkelse utført av Rock It på vegne av Steria viser at annenhver it-sjef har skyplaner.

- Fleksibilitet og pris driver flere til å prøve skyteknologi, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonssjef i Steria i en pressemelding.

Hundre norske it-sjefer ble spurt om hvor aktuelt det er å kaste seg på skybølgen, og mens 46 prosent vil prøve skyteknologi i år, er det ti prosent som sier nettsky er mindre aktuelt enn for ett års tid siden.

- Du har fremdeles sikkerhetsaspektet. for eksempel er det fremdeles en viss skepsis til å flytte virksomhetskritiske bedriftsservere til en ekstern aktør i skyen, men etter hvert som flere får erfaring med å bruke programvare og applikasjoner i nettskyen får vi en gradvis modning, mener Lindgren.

I internasjonal sammenheng har North Bridge gjennomført en lignende undersøkelse blant internasjonale virksomheter, viser at fire av fem allerede er godt plassert i nettskyen.

Mens tre prosent av de 700 deltakerne i den internasjonale undersøkelsen er skeptiske til sikkerhet i skyen, så har halvparten "fullstendig tillit" til nettskytjenester - opp fra bare 13 prosent i fjor.

Les om: