Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Her kan du lese dagens nyheter om Cisco, Ciber og Evry, Lexmark og Statoil.

Ny Cisco-direktør i Nord-Europa

Peter Karlströmer er ansatt som ny direktør og sjef for selskapets nord-europeiske region, som blant annet inkluderer Skandinavia.

- Peter kommer til oss med rik erfaring som rådgiver til flere av verdens mest innflytelsesrike bedrifter på tvers av flere sektorer og geografiske områder, sier Chris Dedicoat, som er leder for Ciscos EMEAR-region.

Karlströmer kommer til Cisco fra McKinsey & Company, der han som partner har ledet selskapets strategidivisjon i Midtøsten innen telekom, media og teknologi. Han erstatter Niels Furu, som går videre til nye utfordringer som direktør for Ciscos virksomhet i Europa, Afrika, Midt-Østen og Russland (EMEAR).

- Jeg er veldig opptatt av å hjelpe kunder med å skape forretningsverdi ved å slippe løs det fulle potensialet i teknologi. Cisco er på et veldig spennende sted i sin utvikling med å gjøre dette mulig, mens vi utvikler oss fra en nettverksbedrift til en bedrift med et bredt og tydelig utvalg, som alt er koblet sammen med intelligent nettverk, sier Karlströmer.

Ciber og Evry sammen om SAP

Ciber og Evry har inngått samarbeid om levering av forretningsløsninger på Sap til detaljhandelen i Norge.

- Ciber og Evry har mye komplementær kompetanse og dekker alle områdene innenfor Sap, og har dermed et meget godt fundament for å gjennomføre totalleveranser rettet mot detaljhandelen, sier Rune Øien, Sap-direktør i Ciber.

Han sier at mens Ciber er god på logistikk og handelskompetanse, kommer Evry til bords med Sap-kompetanse og plattform.

- Dette vil bidra til å gjøre oss til en meget sterk konstellasjon innenfor denne sektoren, sier Øien.

Ciber og Evry har blant annet levert Sap-løsninger til velkjente og etablerte selskaper innenfor detaljhandelen, som Komplett, Bohus og Ica.

- Evry og Ciber vil utgjøre en ende til ende partner for kundene som dekker hele verdikjeden innen implementering, forvaltning og drift kombinert med lokal tilstedeværelse og global leveringskapasitet, sier Nils Einar Nilsen, direktør for Sap Services i Evry.

Lexmark med global Statoil-kontrakt

Lexmark har skrevet kontrakt med Statoil om utskrifttjenester til alle selskapets lokasjoner over hele verden.

Avtalen har en varighet på fem år, og er verdt minimum 114 millioner kroner i første omgang. Som følge av avtalen er Lexmark nå den eneste utskriftsleverandøren til Statoil på verdensbasis.

Som en del av avtalen skal Lexmark også hjelpe Statoil med å redusere utskriftvolum og gjøre det enklere for de ansatte som nå vil kunne sende utskrifter til hvilken som helst av selskapets printere over hele verden.