Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Amende ansetter skykompetanse, Steria med biometri-kontrakt, Portugisiske DRI åpner i Norden.

Ny sjefskonsulent i Amende

Konsulentselskapet Amende har ansatt Birger Eriksrud som sjefskonsulent. Han har over 25 års erfaring i it-bransjen, og har blant annet jobbet i Microsoft Norge som rådgiver.

Eriksrud sine oppgaver i Amende ligger i hovedsak innen Sharepoint og nettskyløsninger.

- Tilnærmingen til skyen er et tema de aller fleste av våre kunder jobber med og særlig kombinasjonen SharePoint og Cloud merker vi at stadig flere ønsker å benytte seg av. Vi er fornøyde med å få Birger Eriksrud på laget for å kunne hjelpe enda flere innen dette området, sier Petter Hellevik, administrerende direktør i Amende.

Steria vant biometri-kontrakt

Konsulentselskapet Steria har inngått en avtale med danske Rigspolitiet om levering av en heldigital biometriløsning, et egenutviklet AFIS (Automated Fingerprint Identification System).

Avtalen med danske Rigspolitiet har en varighet på fem år, med mulighet for forlengelse på tre år. Verdien skal være et tosifret millionbeløp.

- Denne avtalen er noe vi har jobbet hardt med i snart to år, og det er godt å se at vi nå for alvor har etablert oss i biometrimarkedet, også som en AFIS-leverandør med egenutviklet teknologi, sier Ole Marius Steinkjer, forretningsutvikler for biometri i Steria i en pressemelding.

Løsningen skal gjøre det enklere for dansk politi å registrere fingeravtrykk og å hente informasjonen blant annet direkte gjennom håndholdte mobile enheter.

Selskapet leverer forøvrig også biometri-løsninger til politiet i Norge.

Danmark har i likhet med blant andre Norge, Tyskland, Frankrike og Spania underskrevet Prüm-avtalen, som gir medlemslandene tilgang til hverandres biometriregistre. Den nye løsningen til Rigspolitiet inkluderer automatisk søke blant disse, og gjør det mulig å hente informasjon på tvers av landegrensene.

DRI utvider til Norden

Det portugisiske konsulentselskapet DRI vil satse i Norden, og Kristian Af Sandeberg skal bygge opp et nytt konsulentselskap. Kjernen er fremtidens kundeopplevelser med sanntidsinnsikt og sosial CRM.

- Med sosial CRM kan man berøre kundene der de befinner seg til enhver tid, forutse handlinger og trender, og sikre at forventninger møtes. Summen gir bedre samhandling og kraftige verktøy for salgsstøtte, sier Sandeberg

Løsningene er sentrert rundt SugarCRM for kundedialog, Acquia Drupal for innholdsstyring, IBM Connections for samhandling, og Knime eller Spotfire for forretningsinnsikt. Alle komponenter er i tillegg bygget på åpne standarder, noe selskapet mener gir lavere kostnader, større smidighet, enklere integrasjon og større fleksibilitet.

Det nye konsulentselskapet består foreløpig av fem erfarne konsulenter, og strategien er lagt for vekst og rekruttering av spesialister og konsulenter i Norden. DRI har allerede opprettet kontor i København og Karlstad, og ettersom den største andelen av nysalg foregår i Norge regner Sandeberg med å åpne Oslo-kontor i nær fremtid.

- Vår tilnærming speiler vårt firmanavn: Discover, Reinvent, Integrate. Vi avdekker utfordringen, kommer med nye løsninger og sikrer deretter den beste innføringen av teknologien. Verktøyene er de som alltid best dekker kundenes utfordringer, sier Sandeberg.

DRI har opphav i akademisk miljø, ble etablert i 1999 og har siden levert løsninger over hele verden. DRI Norden ble etablert i 2012.

IT-Karriere