Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Block Watne i avtale med 99X, Platon blir Microsoft-partner og Socialboards-gründer kan bli Årets gründerkvinne.

Block Watne inngår driftavtale med 99X

Boligbyggeren Block Watne har inngått en driftskontrakt i millionklassen med konsulent- og outsourcingselskapet 99X. Kontrakten omfatter drift av it-infrastruktur og support til selskapets 200 brukere.

- It er forretningskritisk for vår virksomhet. Det er viktig for oss at vår driftspartner sørger for at løsningene fungerer og holdes oppdatert, slik at vi kan konsentrere oss om boligbygging, sier Dortea Gjervik, økonomisjef i Block Watne i en pressemelding.

Kontrakten med Block Watne representerer nok en viktig milepæl for 99X som har spesialisert seg på kundetilpassede driftsløsninger og en velfungerende Servicedesk. Selskapet er ISO 20000-sertifisert og baserer driften på ITIL-rammeverket.

- Vi er veldig stolte over å få tilliten som Block Watnes it-partner. Vi ser frem til å understøtte deres strategimål gjennom å levere profesjonelle driftstjenester til deres brukere, sier Tone Fondevik, gründer og administrerende direktør i 99X.

Platon blir Microsoft HDinsight-partner på Big Data

Microsoft HDInsight er distribusjon av Apache Hodoop for Windows Azure og Windows serverplattform. Tjenesten gjør det mulig å lagre og bearbeide både strukturerte og ustrukturerte data.

Platon er utvalgte globale partnere som skal delta i Microsoft Big Data Partner Incubation Program for å teste, evaluere og utvikle HDinsight og presentere Hadoop teknologien for en bredere kundegruppe.

- Ved å eliminere eksisterende begrensninger som kostnader og skalerbarhet og gi bredere tilgjengelighet vil HDInsight og Big Data forandre måten vi ser på informasjon og dermed også påvirke oss radikalt, sier Andreas Brattlund Klein, administrerende direktør i Platon Norge i en pressemelding.

Platon ble kåret til "Microsoft BI-partner of the year" for tredje år på rad i 2012, og har vært tidlig ute med prosjekter for en rekke Skandinaviske kunder innenfor området Big Data gjennom individuelle prosjekter og teknologier. For Platon er Microsoft Big Data Partner Incubation Program et naturlig valg.

- Vi ser frem til å tilby Big Data løsninger på Windows Server og Windows Azure og samtidig løfte Microsoft Business Intelligence til et nytt nivå, avslutter Klein.

Oslo-gründer kan bli Årets gründerkvinne 2013

Seks kandidater kjemper med nebb og klør for å bli kåret til Årets gründerkvinne 2013, en konkurranse som arrangeres for femte år på rad. Anne Kristine R. Grude og Oslo-selskapet Socialboards er èn av de seks finalistene, og med i kampen om å vinne én million kroner.

- Jeg synes det har vært en morsom og nervepirrende dag. Det er kjempespennende å få være med på dette, kommenterte Grude etter hun hadde presentert seg for hovedjuryen på tampen av helga, fredag 8. februar.

Innovasjon Norge i Oslo er veldig stolte over å ha fått med to kandidater fra egen region blant årets finalister.

- Vi jobber langsiktig med å få frem flere kvinnelige gründere som kan motivere og inspirere andre kvinner til å starte virksomhet. Det er derfor viktig med gode forbilder som Anne Kristine Grude i Socialboards AS, sier Ellen Rakneberg i Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold.

SocialBoards vant forøvrig Nordic Startup Awards i fjor, og reiser i år til Silicon Valley for å jobbe videre med Socialboards på Innovationhouse.

- Sosial kundeservice er i ferd med å bli et internasjonalt marked, med store internasjonale aktører – jeg er derfor stolt over at vi klarer å skape suksess med Socialboards, sier Grude.

Hovedjuryen som skal kåre Årets gründerkvinne 2013 består av Gunn Ovesen, administrerende direktør i Innovasjon Norge, Jeanette Moen, statssekretær i Nærings- og handels departementet, Harald Kjelstad, administrerende direktør i SIVA og Arvid Hallén, administrerende direktør i Norges Forskningsråd.

De øvrige nominerte er Astrid Skreosen (Telemark) i ASAP Norway AS, Silje Rabben (Sør-Trøndelag) i Kaliber Industridesign AS, Anne Marthe Dalseide (Hordaland) i Propio AS, Annette Skeie Jakobsen (Vest Agder i Smartcare AS og Linda Svedal Walsøe og Ragnhild Wik (Østfold) i Wik & Walsøe AS.

Årets gründerkvinne er en del av Innovasjon Norges nasjonale kvinnesatsing og entreprenørskapssatsing. Dette er et samarbeid mellom Nærings- og Handelsdepartementet og Innovasjon Norge med en prisutdeling 8. mars, der en gründerkvinne belønnes med en million kroner til et vekstprosjekt i sin gründerbedrift.