Smartly lanseres i dag

Smartly lanseres i dag

Lyse lar deg åpne dører og vinduer med mobilen. I hvert fall om du bor i Sør-Rogaland.

Det er meningen at Smartly-produktene senere skal tilbys i resten av landet. Lyse-konsernet har i lang tid satset stort på utviklingen av Smart Hus-teknologi under ledelse av konserndirektør Eirik Gundegjerde. Velferdsteknologi er også en del av denne satsingen.

Neste generasjons dører

Vinduene åpnes og lukkes med et tastetrykk på nettbrettet. Døra kan låses opp fra hvor som helst i verden. To store konsern fra to ulike fagfelt slår kreftene sammen for å utvikle den neste generasjonen dører og vinduer.

- I Norge låser de aller fleste dørene sine med en fysisk nøkkel, og få tenker nytt. Nå er det på tide at vi viser folk hvordan dette kan gjøres både lettere og smartere, sier Tore Rasmussen, administrerende direktør i NorDan.

Komplett Smart-Hus

- Alle vil ha smarte løsninger, det skal involvere så lite synlige kabler og utstyr som mulig, og det skal være enkel installasjon. Nøkkelen ligger i å integrere den smarte teknologien inn i produktene, og det er her samarbeidet mellom NorDan og Lyse kommer til sin rett. Dørene og vinduene vil bli høyteknologiske uten estetiske inngrep, forklarer Eirik Gundegjerde, konserndirektør for forretningsutvikling i Lyse og leder av Lyse Smart..

Avtalesigneringen skjer samtidig som Lyse lanserer sin store smarthussatsing under merkenavnet Smartly. Foreløpig vil produktene kun tilbys i Sør-Rogaland, for senere å bli lansert i resten av landet.

- Vi selger nå løsninger hvor kunden styrer varme, belysning og alarm i sitt hjem fra nettbrettet eller smarttelefonen. Styringsenheten, en smart gateway, er generisk og kan styre det som styres kan i framtiden. Derfor er det spennende å samarbeide med NorDan for å gjøre det smarte huset enda mer komplett, forteller Gundegjerde.

Industri i Rogaland

- Vi er stolte over at vi er den første leverandøren av smarte vinduer og dører i Norge. Dette har hele tiden vært noe folk har tenkt på som vagt og langt inn i framtiden. NorDan og Lyse gjør de smarte vinduene og dørene til konkrete produkter som folk kan kjøpe, sier Rasmussen.

NorDan har siden det første toveissvingende vinduet kom i 1961 vokst til å bli landets største og mest kjente leverandør av vinduer og dører. Ekspansjonen har likevel ikke flyttet dem bort fra Rogaland.

- Vi er opptatte av å bygge regionen, og sammen med Rogalands-baserte Lyse viser vi at det skjer spennende innovasjon i Rogaland og at vi kan vise til andre suksesshistorier enn oljen, forteller NorDan-direktøren.

Les om:

IT-Karriere