Snart fler it-folk enn noensinne

Snart fler it-folk enn noensinne

USA sliter økonomisk, men i teknologisektoren er det både vekst og jobber å få.

Antall personer som jobber i teknologisektoren i USA nærmer seg sitt høyeste noensinne, og i utgangen av forrige måned var det 4.680.000 personer sysselsatt i denne sektoren.

Det er en økning på 2,1 prosent i forhold til samme tid i fjor, viser tall fra myndighetenes arbeidsmarkedsstatistikk i USA, analysert av bransjeorganisasjonen TechServe Alliance, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

I løpet av forrige måned ble det skapt 7100 nye stillinger i den amerikanske teknologisektoren, en økning på nesten 0,2 prosent mot den foregående måneden. Antall ansatte nærmer seg dermed toppnotering, som sist ble satt i juni 2008 da 4.088.000 personer hadde teknologijobb å gå til.

Amerikanske myndigheter definerer personer som jobber i høyteknologiske virksomheter som teknologiarbeidere. Det betyr at en ansatt som jobber med it hos for eksempel en matvareprodusent ikke blir regnet som teknologiarbeider.

Sjefen i TechServe Alliance, Mark Roberts, sier at medlemsbedriftene i organisasjonen melder om sterk etterspørsel etter it-utdannet arbeidskraft.

Total var det 120.000 personer som fikk jobb forrige måned, og samlet sett er tallet på arbeidsledige i USA nå 8,6 prosent.

It-driftere og direktører

Her hjemme i steinrøysa går det som vi vet ganske godt med det meste, teknologisektoren er intet unntak.

- De ferskeste tallene å sammenligne med er fra Registerbasert sysselsettingsstatistikk for 4. kvartal 2010 i forhold til samme tid året før, og omfatter yrkesgruppene it-programmering og -drift og it-direktører, sier seniorrådgiver Jørn Ivar Hamre i Statistisk sentralbyrå til Computerworld.

Antall sysselsatte i førstnevnte kategori økte fra ca. 53.000 til 55.000 i perioden, mens det i samme periode ble noe over 100 flere it-direktører, opplyser Hamre.

Denne statistikkrapporten legges frem i juni hvert år og tallene er derfor ikke helt duggferske, men gir likevel en idé om retningen.

Totalt er det nå 2,4 prosent arbeidsløshet i Norge, viser tall fra Nav.

Les om:

IT-Karriere