Snart kåres årets it-direktør

Snart kåres årets it-direktør

20 har blitt til tre. Fredag presenteres finalistkandidatene til årets it-direktør, tirsdag kåres vinneren.

- Arbeidet med å finne årets it-direktør har som alltid vært spennende og interessant. Det har vært utrolig mange kvalifiserte kandidater med mange ulike vinklinger, fra kostnadsbesparing til sammenslåing av ulike avdelinger for å dra ut synergier og mye mer, sier Nils Molin, juryformann for kåringen og administrerende direktør for IDC.

Det er IDC og Computerworld som har gått sammen om å finne årets it-direktør. Foruten Molin har juryen bestått av konsernsjef Hanne Refsholt i Tine, føresteamanuensis Espen Andersen ved Handelshøyskolen BI, rekrutterer Rolf Nævra i Magellan IT og redaktør Michael Oreld i CIO Computerworld.

- Vanskelig valg

De har nå redusert et tyvetalls kandidater til tre, og er i gang med å finne vinneren. De tre kandidatene presenteres i Computerworld på fredag, mens vinneren offentliggjøres tirsdag.

- Vi er innspurten av arbeidet nå, sier Refsholt fra Tine.

- Det har vært veldig vanskelig å velge ut tre finalister blant alle de høyt kvalifiserte kandidatene, tilføyer Molin.

Ingen slåsskamper

Refsholt forteller at juryen har lagt vekt på både strategisk og innovativt talent samt lederskap. Det har til tider forekommet tøffe diskusjoner i juryen, men aldri noen høylydt krangling.

- Vi har vært på samme linje, men det har vært spennende fordi vi har ulik bakgrunn og dermed tilført hverandre perspektiver som gjør at vi kan se helheten på en god måte. Jeg er jo den som ikke har noen spesiell it-bakgrunn, og det har vært spennende å lese søknader og lese hvordan ulike organisasjoner jobber med it, sier hun.

Mer om selve konferansen og kåringen finner du her.

Les om:

IT-Karriere