Sony skal sparke 10.000

Sony skal sparke 10.000

10.000 stillinger, eller rundt seks prosent av den globale arbeidsstyrken, forsvinner fra Sony.

Sonys annonserte i forrige uke planer om å kutte 10.000 stillinger globalt, eller til sammen seks prosent av selskapets samlede antall ansatte. Det skriver Wall Street Journal.

Nedskjæringene skal være del av en større omstruktureringsplan som Sony-toppsjef Kazuo Hirai skal gjennomføre frem mot mars 2014, men det er ennå ikke sikkert når de vil skje.

Store tap

Bakgrunnen for de store nedskjæringene er Sonys store tap de siste årene.

Nylig kunngjorde selskapet at de forventet et underskudd på 220 milliarder yen, eller rundt 15,5 milliarder kroner, for regnskapsåret 2011, delvis på grunn av fallende tv-salg.

I desember 2008 offentliggjorde Sony at de ville kutte 16.000 stillinger som følge av sviktende etterspørsel, men selskapet har likevel ikke gjenopprettet lønnsomheten.

Ifølge den japanske avisen Nikkei vil en stor del av stillingskuttene skje gjennom salget av en av Sonys kjemiske produktdivisjoner med 3.000 ansatte, som selskapet annonserte sist måned.

En annen stor del kommer fra fusjonen mellom skjermdivisjonen Sony Mobile, som hadde rundt 2.000 ansatte og Toshiba og Hitachis respektive lcd-divisjoner, som fra 1. april innngikk i det nye samarbeidet Japan Display.

Kutter kostnader

Sonys kunngjøring er siste i rekken fra de japanske elektronikkgigantene som nå desperat prøver å kutte kostnader.

Grunnen er blant annet en sterk japansk yen og økt konkurranse fra Apple og koreanske Samsung. Tidligere har blant annet Nec og Panasonic meldt om kostnadskutt.

Sony hadde ved utgangen av mars 168.000 ansatte. Selskapet har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Les om:

IT-Karriere