Speed-dating for Nordea

Speed-dating for Nordea

Storbanken tar i bruk utradisjonelle metoder for å få tak i folk.

Den skandinaviske storbanken Nordea setter fart på online-rekrutteringen. Selskapet kaster ut Power Point-presentasjoner foran hundrevis av trøtte studenter, men setter i gang med speed-dating.

Speed-dating er et forholdsvis ny form av kontaktsøking i ulike bransjer, ofte mellom tilbyderne og kunder. Men også i rekrutteringsbransjen tas denne formen mer og mer i bruk.

Spesielt med Nordea er at banken planlegger å kjøre seansene over internett. Det betyr at potensielle jobbsøkere kan kontakte en av medarbeiderne og diskutere arbeidsoppgaver og - forhold gjennom nettet.

Det er danske Nordea som er først i gang, skriver Computerworld Danmark. Banken skal ha 30 ansatte som er tilgjenglig for potensielle søkere. Selskapet åpner ikke for direkte kontakt enda, men vil i først eomgang legge ut videosnutter med forhåndssvar fra medarbeidere i alle avdelinger.

- Ja, dette er interessant. Vi kommer absolutt til å bruke dette også i Norge, sier Kjetil Flø, informasjonsjef i Nordea Norden, til Computerworld.

LES OGSÅ: - Ingen dansk kræsjlanding i Norge

Les om:

IT-Karriere