Steve Jobs sykemeldt

Steve Jobs sykemeldt

En mer kompleks helsesituasjon gjør at Apple-sjefen blir borte til juli.

Apple-sjef Steve Jobs sendte en epost til alle ansatte i selskapet i går, onsdag, hvor han forklarer at en ”mer kompleks helsesituasjon” gjør at han sykemelder seg ut juni måned.

- Dessverre har nysgjerrigheten rundt min personlige helse vært forstyrrende både for meg og min familie, men også for alle i Apple. For å kunne fokusere på min egen helse, velger jeg derfor å tre tilbake fra rampelyset ut juni, skriver Jobs.

Apples driftsdirektør Tim Cook tar over den daglige driften av selskapet mens Jobs er sykemeldt.

Jobs skal imidlertid fortsatt være selskapets administrerende direktør og bli involvert i alle større, strategiske avgjørelser, ifølge Apples talskvinne, Katie Cotton.

Aksjekursen ned

Spekulasjoner rundt Steve Jobs helsetilstand har versert lenge. Det hele tilspisset seg da han i forrige uke kom med offisiell uttalelse, og forklarte vekttapet med en hormon-ubalanse i kjølvannet av at han ble operert for kreft i bukspyttkjertelen.

Jobs valgte siden ikke å holde åpningstalen under årets MacworldExpo-konferanse, noe Phil Schiller tok seg av. Dette ga igjen grobunn for spekulasjoner rundt et generasjonsskifte i Apple, og hvem som eventuelt skulle bli Jobs' arvtaker. Jobs har i sine siste offentlige opptredener vist at han har betrodde medarbeidere rundt seg, som også har fått lov til å markere seg i ulike sammenhenger.

Apples aksjekurs har en tendens til å følge Jobs’ helsetilstand. Etter gårsdagens sykemelding falt selskapet drøyt seks prosent i handelen etter børsslutt i USA.

Les om:

IT-Karriere