Steve Jobs sykemeldt igjen

Steve Jobs sykemeldt igjen

Apple-sjefen overlater driften av selskapet til Tim Cook på ubestemt tid.

Apples legendariske toppsjef, Steve Jobs, er igjen sykemeldt, ifølge en børsmelding fra Apple.

Epost til de ansatte

Tidligere i dag sendte Jobs ut følgende epost til Apple-ansatte:

"På min oppfordring har styret innvilget meg permisjon på medisinsk grunnlag, så jeg kan fokusere på min egen helse. Jeg vil fortsette som administrerende direktør og være involvert i større, strategiske beslutninger for selskapet.

Jeg har bedt Tim Cook om å overta alt ansvar for den daglige driften av Apple. Jeg har stor tiltro til at Tim og resten av toppledelsen vil gjøre en flott jobb i å sette våre spennende planer for 2011 ut i livet.

Jeg elsker Apple av hele mitt hjerte, og håper å være tilbake så fort jeg kan. I mellomtiden vil jeg og min familie sette pris på at alle respekterer vår rett til privatliv.

Steve"

Også i 2009

Jobs ble sykemeldt også for ganske nøyaktig to år siden, medio januar 2009. Den gang ble toppsjefen borte i nesten et halvt år, også den gang styrte driftsdirektør Tim Cook skuta i hans fravær.

Jobs har tidligere overlevd kreft i bukspyttkjertelen i 2004, og forrige sykefravær ble visstnok forårsaket av en levertransplantasjon.

Mange mener Apples suksess det siste tiåret mer eller mindre kan tilskrives Steve Jobs' innsats alene, og ny usikkerhet rundt hans evne til å lede selskapet er trolig entydig negativt for selskapet.

De amerikanske børsene holder stengt i dag på grunn av Martin Luther King Jr. Day, men Apple-kursen stupte sju prosent på Frankfurt-børsen da nyheten ble kjent.

Les om:

IT-Karriere