Stifinner og idealist

Stifinner og idealist

NY JOBB: John Walle fra Hattelco skal hjelpe Dataforeningen med å finne nye stier.

John Walle skifter beite og går fra salgssjefjobb i Hattelco til samme stilling i Dataforeningen. Dermed blir det slutt på å jobbe for bunnlinja i Hattelco. Nå skal han heller sørge for gode inntekter for de fagorganiserte i Dataforeningen. Tidligere har Walle jobbet som Partner Business Manager i HP.

John Walle skifter beite og går fra salgssjefjobb i Hattelco til samme stilling i Den Norske Dataforening. Dermed blir det slutt på å jobbe for bunnlinja i Hattelco. Nå skal han heller sørge for gode inntekter for de fagorganiserte i Dataforeningen.

Tidligere har Walle jobbet som Partner Business Manager i HP og som Key Account Manager i Mamut.

- Gratulerer med ny jobb! Hva skal du jobbe med?
- Takk for det. Jeg er ansatt som salgsansvarlig. Dataforeningen har i prinsippet ikke hatt noen salgsorganisasjon før, tidligere har det mer vært prosjektansvarlige som har stått for rekrutteringen av medlemmer vært ansvarlige for å få ut verdibudskapet. Vi skal jo ikke tjene penger men må kunne gi best mulig kvalitetet på arrangementene og medlemsmøtene våre.

- Hva gledet du deg mest til med den nye jobben?
- Det var nok å gå inn i en organisasjon som ikke har hatt noen salgsavdeling tidligere. Nå skal bygge opp en sånn avdeling internt fra scratch og se om vi kan få flere medlemmer.

- Hva vil bli de største utfordringene?
- Den største er nok at Dataforeningen er 50 år gammel og fremstår litt som en organisasjon som har gått seg inn på en sti de ikke klarer å komme ut av igjen. Vi må prøve både nye veier og ting som ikke har fungert tidligere, men som kanskje fungerer nå, så det blir litt endringer i organisasjonen.

- Hva er den største forskjellen fra din tidligere arbeidsplass?
- Forskjellen fra HP eller Hattelco er at vi er en forening. Det er litt annerledes å selge et ideologisk produkt som skal gi medlemmene et nettverk og muligheten til å øke sin egen kunnskap. Vi prøver å stikke det litt under stolen at vi i prinsippet er en salgsorganisasjon, men vi har selvfølgelig målsetninger og må levere god kvalitet på produktet for å overleve. Men det er mye mindre kommers enn der jeg har vært tidligere.

Har du byttet jobb? Send en epost til IT-Bransjen!

Les om: