Stille om Wang

Stille om Wang

Hverken CA eller påtalemyndighetene vil kommentere en rapport som anklager CA-gründer Charles Wang for svindel.

En intern komité i CA publiserte fredag en rapport som blant annet slår fast at Wang i sin tid i CA viste grunnleggende mangel på lederskap, og at CA aldri kom seg bort fra mentaliteten som preger nystartede selskaper. Komitéen foreslår at CA saksøker Charles Wang for skadene han har påført selskapet og dets aksjonærer.

Tidligere har ex-toppsjef Sanjay Kumar og salgsdirektør Stephen Richards har tidligere innrømmet regnskapssvindel. Blant annet skal flere hundre millioner dollar ha blitt regnskapsført før kontraktene bli inngått. Svindelen pågikk fra slutten av 80-tallet og helt fram til 2004. Kumar ble dømt til 12 års fengsel og til å betale en milliard dollar i erstatning.

Wang forlot CA for snart fem år siden, i november 2002. Det kan bety at han reddes av foreldelsesfristen for denne typen saker. Dessuten har CA-gründeren vært en viktig mann for it-bransjen og for Long Island, hvor han blant annet eier et ishockey-lag. Dette gjør saken ekstra delikat for påtalemyndighetene.

Ifølge IDGs nyhetstjeneste er det sannsynlig av CA retter et privat søksmål mot Wang, mens det er mer tvilsomt om myndighetene vil reise sak.

Les om:

IT-Karriere