- Større risiko for distributører

- Større risiko for distributører

Kredittforsikring er i ferd med å bli mangelvare. - Risikoen for distributører er nå større enn tidligere, sier Actebis nordiske salgsdirektør Ole Eklund.

Forsikringsselskaper er stadig mindre villige til å foreta kredittforsikring for distributører, melder danske CRN i dag. Mange distributører er kritiske til innstrammingen, som innebærer at de selv blir sittende igjen med en stor del av risikoen.

Ole Eklund, som er nordisk salgsdirektør hos Actebis, har merket endringen i markedet.

- Risikoen for distributører er nå større enn tidligere, forteller han til IT-Bransjen.

Kredittvurdering av it-forhandlerne faller dermed også på distributørene i markedet, og Eklund forteller at de nå må være ekstremt tett på forhandlerne.

- Går det galt rammer det jo oss, sier han.

- Vi må være i tettere dialog med forhandlere for å vurdere sikkerheten.

Tidkrevende prosess

Hva kredittvurderingen av it-forhandlerne koster i timer og kroner kan Eklund ikke si sikkert, men at det er en tidkrevende prosess er han ikke i tvil om.

- Vi må bruke mer tid i salgsprosessen, og i hele forberedelsen, for å sikre at man har kreditten på plass, forteller han.

Jon Julstad, som er administrerende direktør i forsikringsselskapet Euler Hermes, kjenner seg ikke igjen i kritikken.

- Det er ingenting som tilsier dette, sier han til IT-Bransjen.

Han mener distributørene behandles på samme måte som andre aktører, men medgir likevel at bransjen har vært tøffere under finanskrisen til tross for at Norge stort sett har sluppet billig unna.

- Vi har nettopp hatt en resesjon, som har tatt med de fleste næringer i de fleste land på en tøff tur. I den forbindelse har vi måttet trekke tilbake noen dekninger der risikoen har blitt for høy, forteller han.

Tilbake til normalt

Julstad mener også det ligger et rådgivende element i villigheten til å kredittforsikre, ved at forsikringsselskapene luker ut forhandlere uten god nok utvikling.

- Ved å si til distributørene at vi ikke liker en forhandler sier vi også at de ikke burde like den, sier han.

Han mener også bransjen nå er tilbake der den var før resesjonen, og at villigheten til å kredittforsikre er som før krisen slo inn.

- Nå ser vi at næringslivet kommer seg igjen både i Norge og internasjonalt, sier han.

Les om: