Støtt Island, kjøp en .is

Støtt Island, kjøp en .is

Nå kan du støtte våre islandske venner. Is-domener er lagt ut for åpent salg.

Finanskrisen har rammet Island hardt. «For ett år siden kåret FN Island til det beste landet i verden å bo i. Nå er landet nesten bankerott,» som Aftenbladet skrev i sin leder nylig.

Men redningsaksjoner er i gang. Norge låner bort 1,7 milliarder, og det er bred konsensus i Norden om at vi skal hjelpe våre naboer så best vi kan.

Fri .is

Det er kanskje ikke så lett for Ola Nordmann å vite hvordan mannen i gata kan støtte landet økonomisk, utover å besøke landets geysirer og drikke alkohol i Reykjavik. Men nå avdekker comon.dk én mulig løsning som ikke innebærer turisme.

ISNIC, som er ansvarlig for domenet .is, opplyser nemlig at du fra og med i går ikke lenger trenger å ha en lokal tilstedeværelse for å registrere et .is-domene.

Fri, men ikke gratis

Men det er som seg hør og bør ikke akkurat på billigsalg. Rundt 850 norske kroner inkludert moms må du punge ut med for å sikre deg en .is.

Det gjør domenet til det trolig nest dyreste i Norge, bare utkonkurrert av den amerikanske delen av Samoaøyene sitt .as-domene, som ligger på rundt 990 inkludert moms i etablering – og som naturlig nok har en viss popularitet i Norge.

Ikke grat.is

Men tilbake til .is: Hva gjør man vel ikke i veldedighet og sympati. Dessuten er det trolig mange interessante ledige navn, for tiden er det kun registrert 23.000 domenenavn innen .is.

Men domenet grat.is er dessverre ikke ledig, melder comon.dk. En kjapp undersøkelse Computerworld har gjennomført viser at verken he, she eller it.is er ledig. Er du rask, kan du imidlertid kjøpe tygg.is.

Les om:

IT-Karriere