Sun Norge positive til Oracle

Sun Norge positive til Oracle

Sun-sjef Knut Alnæs tror Oracle-kjøpet er bra for kundene, men vet ikke hvilke produktområder som blir videreført.

Oracle og Sun har mange år bak seg som partnere, spesielt var forholdet nært på slutten av 1990-tallet og utover 2000. Norgessjefen i Sun mener derfor at selskapene kjenner hverandre godt og passer godt sammen.

- Vi er positive. Oracle er en langvarig partner og jeg tror dette er bra for våre mange gode kunder i Norge, sier administrerende direktør Knut Alnæs i Sun Norge.

Alnæs vil ikke kommentere om han tror Oracle viderefører alle forretningsområdene i Sun som i dag er maskinvare, programvare og lagring men henviser til hva Oracles toppsjef Larry Ellison signaliserte i går da nyheten ble kjent.

LES OGSÅ: Derfor ville Ellison ga Sun

- Vi har en plattformportefølje og Oracle har kommunisert at de ønsker denne inn med egne produkter i totalpakke. Ut over det må du nesten få kommentarer fra Oracle, sier Alnæs.

- Så det nye selskapet vil fortsette med Sparc-maskinvaren og lagringsproduktene?

- Det er for tidlig å gå inn på slike ting. Jeg forstår at mange lurer på hva som skjer, men dette vil vi komme tilbake til etter hvert som prosessen går og strategiene blir kommunisert.

- Er det grunn til å tro at alle produktene blir videreført?

- Jeg vet rett og slett ikke. Først må oppkjøpet godkjennes av amerikanske konkurransemyndigheter. Mot sommeren vet vi mer.

- Hvordan er stemningen hos deg og dine på det norske kontoret?

- Den er for så vidt bra. Jeg har vært igjennom integrasjonsprosesser tidligere og vi skal ta godt vare på alle de gode kundene vi har, sier Alnæs.

Les om:

IT-Karriere