Superriking skal redde Blackberry

Superriking skal redde Blackberry

Finansmannen Carl Icahn har kjøpt seg inn i selskapet bak Blackberry. Dermed ser kursfallet ut til å snu.

Aksjekursen til kanadiske Research in Motion (RIM), steg 6,5 prosent på børsen i New York som følge av nyheten, ifølge svenske E24.

Research in Motion har ikke kommentert saken, men det spekuleres i at Icahn ønsker å komme seg inn i styret for så å presse igjennom forslag som skal øke verdien til selskapet.

Styret i RIM har tidligere blitt kritisert av flere investorer som mener at styret ikke klarer å utføre nødvendige endringer i styringen av selskapet.

RIM har lenge slitt med å opprettholde markedsandeler, og smarttelefonen Blackberry har tapt mye grunn i konkurransen mot Apples Iphone og Android-baserte smartenheter. Og som om ikke det var nok er Amazons splitter nye Android-baserte nettbrett Kindle Fire beskrevet som en "billigere og bedre" versjon av RIMs nettbrett Playbook.

Splitt og hersk

Men nå skal altså skuta snus, med finansmannen Carl Icahn som viktig eier. Icahn er den 61. rikeste mannen i verden, og var i 2011 verdt over 12,5 milliarder dollar, tilsvarende omtrent 77 milliarder norske kroner.

Han er kjent som en bedrifts-pirat som kjøper seg inn som majoritetsholder i selskaper som sliter med aksjekursen, for så å selge eller splitte opp selskapet. Dette gjorde han blant annet med Motorola som ble splittet i to selskaper da Icahn tok makten.

- Hvis det er sant, så er det veldig, veldig bra for aksjonærene i RIM, på grunn av det han har gjort tidligere, sier finansmannen Vic Alboini i Jaguar Financial til Reuters.

Les om:

IT-Karriere