Svenske blir Telenor-sjef

Svenske blir Telenor-sjef

Johan Dennelind ny leder av Telenors datter i Malaysia.

DiGi, Malaysias raskest voksende mobiloperatør, kunngjør at selskapets styre har utnevnt Johan Dennelind som selskapets nye administrerende direktør. Han etterfølger Morten Lundal, som slutter 31. mars i år.

Johan Dennelind har tidligere vært både finanssjef og markedssjef i selskapet. Han har hatt samme stillinger, pluss vært viseadministrerende direktør, i Telenor Sverige. Dennelind er svensk, 38 år gammel, gift og har to barn.

- Jeg er svært glad for å få denne muligheten. Å komme tilbake til et selskap jeg allerede kjenner godt er naturligvis en fordel, og jeg har virkelig store forventninger til mulighetene som ligger foran DiGi. Hele familien ser også fram til å komme tilbake til vårt andre hjem i Malaysia, sier Johan Dennelind i en pressemelding..

Telenor eier 49 prosent av Digi. Selskapet hadde 6,4 millioner kunder ved utgangen av 2007.

Til Vodafone

- Vi er svært fornøyd med å få Johan Dennelind som Digis nye sjef. Han kjenner både selskapet, de ansatte og kundene godt, i tillegg til å være godt kjent med det malaysiske samfunnet. Styret ønsker Johan velkommen tilbake til Malaysia, og ser fram til å samarbeide med han igjen, sier Arve Johansen, styreleder i selskapet.

Før utgangen av hans fireårs kontrakt som leder av DiGi informerte Morten Lundal styret i selskapet at han ikke ønsket å fornye kontrakten. Morten Lundal har vært Digis CEO siden juli 2004.

- Under Mortens ledelse har Digis verdi mer enn femdoblet seg. Styret vil gjerne takke Morten for hans sterke bidrag og ønske han alt godt i sin nye jobb, sier Arve Johansen.

Morten Lundal har hatt flere ledende stillinger i Telenor, både som leder av Telenors forretningsområder for Internett og Business Solutions og som konsernets strategidirektør og medlem av konsernledelsen.

- Nå er det tid for endring, og sammen med min familie ser jeg fram mot neste steg, som vi finner både utfordrende og spennende, sier Lundal, som har takket ja til en internasjonal lederjobb i Vodafone.

IT-Karriere