Svenske Siba vil erobre Norge

Svenske Siba vil erobre Norge

Fast bestemt på å gi Expert og Elkjøp tøff konkurranse.

Det svenske IDG-nettstedet It24 skriver at Siba nå vil erobre det norske elektronikkmarkedet.

Bakgrunnen er den svenske kjedens åpning av ny butikk på Sandvika Storsenter.

- Norge er et viktig marked for oss, hvor vi ser at vi kan vokse og styrke vår posisjon ytterligere, sier administrerende direktør Victor Bengtsson i Siba Norge.

Den familieeide svenske elektronikkjeden lover å kjøre ned prisene ytterligere. Og Bengtsson sier de nå for alvor skal utfordre Elkjøp og Expert på hjemmemarkedet,

Victor Bengtsson vil imidlertid ikke avsløre konkrete vekstplaner for virksomheten i Norge, og i hvilket tempo det vil skje.

- Vi tar stadig større markedsandeler i det norske markedet, sier Bengtsson.

Ti år i år

Med den nye butikken på Sandvika Storsenter utenfor Oslo, har Siba nå ti store butikker i Norge. Av disse er fem i Oslo-området.

Ifølge Victor Bengtsson er det nye varehuset i Sandvika Sibas største satsing i Norge siden de kom til landet i 2000.

- Finner vi gode plasseringer som samsvarer med vår kundebase, kan vi åpne flere butikker og varehus i Norge, selv om vi akkurat nå ikke har konkrete planer, sier den norske Siba-sjefen.

- Men vårt mål er å vokse og åpne flere butikker og varehus i Norge, dette avhenger imidlertid av markedet og hvilke muligheter som kommer, legger han til.

Oligopol

Han forteller til It24 at Siba kom til Norge for ti år siden fordi markedet var dominert av to sterke aktører, Elkjøp og Ekspert, i det Bengtsson sammenligner med et oligopol.

Med sine åtte Siba-butikker og to Computer City-butikker er Siba i dag en av de fire største aktørene på det norske markedet. Men de to største, Expert og Elkjøp, har mer enn 50 prosent av markedet. Siba er fortsatt en liten aktør.

- Vi ser på oss selv som en liten, utfordrende aktør på det norske markedet, hvor vi nå skal bli enda bedre på å presse prisene, bedre sortimentet og satse ytterligere på nettet, sier Victor Bengtsson.

Med den nye butikken på Sandvika Storsenter har det familie-eide Siba 61 butikker i Sverige, Danmark og Norge. I Norge har selskapet nå 150 ansatte.

Les om:

IT-Karriere