Tandberg Data foreløpig reddet

Tandberg Data foreløpig reddet

Aksjonærene har godtatt spareplanen som sikrer Tandberg Data minst 100 millioner kroner i frisk kapital.

Den ekstraordinære generalforsamlingen i Tandberg Data godkjente den foreslåtte restruktureringsplanen i formiddag. Spareplanen medfører nedsettelse av aksjekapital, konvertering av 50 prosent av utestående obligasjoner til aksjekapital gjennom et konvertibelt obligasjonslån og en aksjeemisjon.

LES OGSÅ: Tandberg Data-aksjer til to øre

Prisen på den rettede aksjeutvidelsen er to øre per aksje. Nåværende aksjonærer, lånehaver Cyrus Capital og obligasjonseierne har hatt fortrinnsrett i emisjonen, som har nådd over 100 millioner kroner, ifølge en børsmelding fra selskapet.

- Jeg er veldig fornøyd, nå er vi i gang og nå skal vi jobbe. Men det blir ikke kake før vi begynner å tjene penger, var første kommentar fra styreleder Gudmundur Einarsson etter at planen ble enstemmig vedtatt, ifølge DN.no.

Av en omsetning på 47,9 millioner dollar, bokførte datalagringsselskapet et underskudd på 26,1 millioner dollar sist kvartal. Tandberg Data-aksjen nådde en foreløpig topp på over 22 kroner i 2004. I skrivende stund omsettes aksjen for under 70 øre.

IT-Karriere