TDK stenger fire fabrikker

TDK stenger fire fabrikker

Utviklingen for det japanske elektronikkselskapet TDK er dramatisk, og 9000 ansatte må finne enny jobb.

Slutten på 2008 har vært dramatisk for flere japanske teknologibedrifter. I går annonserte TDK massive kutt. I alt 9000 stillinger forsvinner, og fire fabrikker stenges, skriver Finansavisen.

Grunnen til det er ikke bare en sterk nedgang i 2008, men også svært dårlige spådommer for 2009.

- Etterspørselen etter elektroniske komponenter falt betraktelig i november, fulgt av en kraftigere av et enda kraftigere fall i desember, sier toppsjefen Takehiro Kamigama.

Nedover

For å snu skuta må det kraftige virkemidler til, mener selskapet. Ved å kutte staben og produksjonen kan ifølge TDKs beregninger spares så mye som 4,8 milliarder kroner per år.

Av de 9000 stillinger som skal skjæres bort er det bare 1000 i Japan, de øvrige utenlands. Også de fire produksjonssentrene ligger utenfor Japan. Selskapet vil samtidig avvikle ulønnsomme produktlinjer.

TDK er verdens største produsent av magnetiske hoder til bruk i harddisker, men er i Norge kanskje best kjent for lagringsenheter som dvd- og bluray-plater. Selskapet var tidligere storprodusent av kassetter. Mer om selskapets historie finner du på TDKs nettmuseum.

Les om:

IT-Karriere