Telenor kutter leverandør i Bangladesh

Telenor kutter leverandør i Bangladesh

Grameenphones underleverandør risikerer konkurs som følge av kritikkverdige arbeidsforhold.

Telenor-eide Grameenphone i Bangladesh sier opp samarbeidet med Mizan Hatim Engineering, som har vært en av underleverandørene på bygging av master i landet, ifølge NRK. Bruddet kommer som følge av avsløringene om barnearbeid og dødsfall knyttet til dårlige arbeidsforhold i landet.

Mizan Hatim har jobbet med Grameenphone i 12 år, og oppdragene utgjør rundt 70 prosent av selskapets produksjon. Selskapet står derfor nå i fare for å gå konkurs, og 500 personer risikerer å miste jobben.

LES OGSÅ: Flere dødsfall for Telenor

- Dette betyr ikke at Hatim ikke kan komme tilbake igjen som leverandør. Og det er flere mobiloperatører enn oss som bygger tårn i Bangladesh, så det markedet er jo ikke borte, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas til NRK.

Så langt er det kjent at sju personer har omkommet i forbindelse med arbeid for Telenors underleverandører i Bangladesh og Ungarn.

Telenor-styret ble 29. mai økt med én person, tyske Burchart Bergmann, for å styrke selskapet innen internasjonale forretningsforhold. Informasjonssjef Ingrid Schiefloe i Telenor Konsern sier at valget av ny styrerepresentant med internasjonal kompetanse ikke har noe med skandalen i Bangladesh å gjøre.

LES OGSÅ: - Telenor-ledelsen bør gå

IT-Karriere