Telenor legger ned i fire distrikter

Telenor legger ned i fire distrikter

136 ansatte har fått beskjed om å finne seg jobb andre steder i landet.

Telenor-konsernet har besluttet å sette kroken på døra ved sine kundeserviceenheter i Bardu, Hammerfest, Sarpsborg og Gol.

- Dette vitner om null respekt for distrikts-Norge, sier forbundssekretær Reidunn Wahl i El og it-forbundet.

De ansatte skal ha blitt informert i dag kl. 10.00. Saken skal opp i styret i Telenor Norge i morgen, onsdag 6. april.

- Vi er sjokkert og har ingen forståelse for at Telenor nå velger å legge ned viktige distriktsarbeidsplasser ved mindre lokasjoner, for å bygge opp de gjenværende, sier konserntillitsvalgt i Negotia, Bjørn André Anderssen.

Kvinner i deltidsstillinger

De berørte arbeidstakerne, i hovedsak kvinner, vil bli tilbudt stillinger ved de gjenværende kundeserviceenhetene. Det hjelper lite.

- Det er vanskelig for voksne etablerte heltidsarbeidere i Hammerfest å starte med pendlertilværelse for en deltidsstilling i Harstad, som er en av enhetene som skal oppbemannes. Det samme gjelder de i Bardu som får tilbud om jobb i Finnsnes, mener Anderssen.

Negotia er en arbeidstakerorganisasjon tilsluttet YS, med nærmere 20.000 medlemmer. Fagforeningen mener de ikke har fått innsyn i det økonomiske grunnlaget for nedleggelsene, noe som vil være et brudd på hovedavtalen inngått mellom YS og NHO.

Krever snuoperasjon

Negotia krever nå at Telenor reverserer beslutningen om nedleggelse, slik at arbeidstakerne fortsatt kan jobbe og bo i de kommunene de hører hjemme.

- Det er en løsning til beste for både lokalsamfunnet, konsernet og de ansatte, mener konserntillitsvalgt Anderssen.

Les om:

IT-Karriere