Telenor sparker 125 ansatte

Telenor sparker 125 ansatte

Telenor i Danmark kutter kraftig. Les om planene for Norge.

De danske teleaktørene er i hardt vær. Først satte Telia satt i gang større nedskjøringer i lavlandet, og nå kommer Telenor med samme budskap: Det skal skjæres kraftig i staben.

I alt vil Telenor kvitte seg med 125 ansatte. De store kuttene henger sammen med en omorganisering i forbindelse med etter oppkjøpet av Cybercity og Sonofon.

- Telenor samlet i sommeren endelig Sonofon og Cybercity under samme navn, og i den nye organisajon er det ikke bruk for så mange, sier toppsjef Henrik Clausen til Computerworld Danmark.

Organiserer

De 125 medarbeidere er rett og slett til overs i den nye organisasjonen etter Clausens vurdering.

- Utgangspunktet er at dette ikke kun er en runde med nedskjæringer, vi endrer også vår organisasjon. Det er riktig at vi kvitter oss med medarbeidere, bekrefter Clausen til Computerworld Dk.

Clausen påpeker at Telenor skal utbygge sitt 3G-mobilnettverk, samtidig som selskapet også skal by på det kommende 4G-mobilnettverket i Danmark. Det betyr at selskapet utvikler nye produkter og tjenester.

- Derfor er det avgjørende at vår lønnsomhet er på et riktig nivå, slik at vi har råd til at foreta investeringer, sier han.

Optimaliserer

I Norge kjenner Telenor også nedgangstidene, men kuttene i Danmark står for seg selv.

- Nedbemanningene i Danmark påvirker ikke den norske virksomheten i noen grad. I Norge har vi ingen umiddelbare planer om nedbemanninger i større omfang, men vi ser selvsagt kontinuerlig på hvordan vi kan holde kostnadene nede og optimalisere bemanningen til enhver tid.

- Dette gjøres ikke minst gjennom ikke å erstatte folk som slutter i Telenor, går av med pensjon eller lignende, sier informasjonssjef Atle Lessum.

Les om:

IT-Karriere