Telenor tjente 24 milliarder kroner

Telenor tjente 24 milliarder kroner

Vokser i Asia og på datatrafikk, taper på lavere roaming-priser.

- Telenor-konsernet hadde enda et sterkt kvartal, med økt organisk inntektsvekst, solid EBITDA-margin og kontantstrøm på 5,6 milliarder kroner

Det er konsernsjef Jon Fredrik Baksaas sin oppsummering av årets tredje kvartal.

Resultatene ble lagt frem i dag, og Baksaas har god grunn til å være fornøyd.

Etter flommen

Med en omsetning på 24,1 milliarder kroner og et driftsresultat (EBITDA) på 7,9 milliarder, har selskapet hatt en organisk inntektsvekst på seks prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

En av årsakene til veksten er gode tider i Asia. Her har inntektsveksten vært på hele 13 prosent, og Telenor Pakistan leverer bedre enn fryktet etter flommen som lammet landet.

Uninor i India leverer sterk vekst, men fortsatt kraftig driftsunderskudd.

Redusert roaming

I mer hjemlige trakter tjener selskapet også gode penger.

- Våre nordiske virksomheter fortsetter å dra fordel av veksten innen mobil datatrafikk. Den totale inntektsveksten ble imidlertid påvirket av reduserte internasjonale roamingpriser, lavere inntektsvekst fra håndsett og økt konkurransepress, forteller Baksaas i en pressemelding.

- Utsiktene for 2010 har blitt justert opp som et resultat av forbedret drift og dekonsolidering av EDB Business Partner. Vi venter nå en høyere organisk inntektsvekst og EBITDA-margin, i tillegg til noe reduserte investeringer.

IT-Karriere