Telenors nye mann i Pakistan

Telenors nye mann i Pakistan

Utnevner Michael Foley til ny toppsjef i Telenor Pakistan.

Telenor har utnevnt Michael Patrick Foley til ny administrerende direktør i Telenor Pakistan, og erstatter nåværende Pakistan-sjef Lars Christian Iuel. Endringen trer i kraft fra 1. juli 2014.

Kanadiske Foley har mer enn 30 års erfaring innen salg, markedsføring og drift innen telekommunikasjon- og detaljhandelssektorene, fra både etablerte markeder og nye markeder. I løpet av karrieren har nan bodd og jobbet i over 11 land.

Foley kommer til toppjobben fra stillingen som kommersiell direktør i Canadian State Lottery, Atlantic Lottery Corporation.

- Jeg er glad over å kunne ønske Michael velkommen til Telenor. Han vil styrke Telenor Pakistans evne til å levere internett til alle. Michaels ledererfaring og utstrakte internasjonale bakgrunn vil bidra til selskapets videre vekst i årene som kommer, sier Sigve Brekke, konserndirektør og sjef for Telenor i Asia i en pressemelding.

Foley tar over som administrerende direktør i Telenor Pakistan på et spesielt tidspunkt, der selskapet nylig er tildelt 3G-lisens i landet.

- Pakistan kan forvente vekst i internettpenetrasjonen i årene som kommer, som kommer både enkeltmennesker, næringsliv og samfunnet for øvrig til gode, mener Foley.

Størst i Pakistan

Siden lanseringen i 2005 har Telenor Pakistan opparbeidet en kundebase på 35 millioner og er den nest største mobiloperatøren i landet. I løpet av seks år i selskapet, først som markedsdirektør og deretter administrerende direktør, har Lars Christian Iuel spilt en viktig rolle i Telenor Pakistans markedsmessige og finansielle utvikling.

- Vi er takknemlige for Lars Christians lederskap og innsats gjennom mange år, både som markedsdirektør og i de siste 2.5 årene som administrerende direktør. Han etterlater seg en av de mest kompetente og dynamiske ledergruppene i den pakistanske telekombransjen. Jeg ønsker ham lykke til i sin nye rolle, avslutter Brekke.

Lars Christian Iuel går til en annen, ikke-oppgitt lederrolle i Telenor-konsernet i Norge.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om:

IT-Karriere