Tenold ny sjef i Fujitsu Norge

Tenold ny sjef i Fujitsu Norge

Kjell-Erik Tenold blir ny administrerende direktør i Fujitsu Norge.

Kjell-Erik Tenold (49) er i dag ansatt som administrerende direktør i Fujitsu Norge. Han kommer fra stillingen som konserndirektør i Software Innovation og har mange års erfaring fra it- og telekombransjen, blant annet fra Telenor og Cisco. Kjell-Erik Tenold tiltrer sin nye stilling 16. november.

Tenold overtar stillingen etter Lars Wørzner, som midlertidig har fylt denne rollen i Fujitsu Norge i tillegg til å være Nordisk Direktør i Fujitsu Technology Solutions.

Jan Eigil Rydningen som gjennom stillingen som country manager har fremstått som lederen for Fujitsu i Norge, er nå ansvarlig for tjenesteavdelingen i selskapet.

Fujitsu Norge ble etablert 1. april 2009 da Fujitsu overtok Fujitsu Siemens Computers. Fujitsu Norge rapporterer til Fujitsu Nordic, en av Fujitsus åtte globale regioner med om lag 4500 ansatte. Fujitsu er verdens fjerde største it-leverandør med over 200.000 ansatte.

- Kjell-Erik Tenold får oppgaven med å gjennomføre den vekststrategien vi nå legger for Fujitsu i Norge, sier Bengt Engström, konsernsjef i Fujitsu Nordic.

Sterk vekst

– Vi opplever sterk vekst internasjonalt og har vunnet en rekke store kontrakter blant annet i Sverige og Finland. Denne veksten ønsker vi å realisere også i Norge. Kjell-Erik Tenold er en kompetent leder med bred bakgrunn og solid, norsk forankring, og vi mener han er rett person til å gjennomføre denne strategien.

Kjell-Erik Tenold har tidligere innehatt en rekke nordiske og norske lederposisjoner i Telenor, og var i perioden 1999-2002 administrerende direktør for Cisco Norge. Han har også nærmere 15 års erfaring fra ulike lederstillinger i Alcatel, GPI, Intel og Providus.

– Fujitsu er i en spennende utfordrerposisjon og har et stort potensial i Norge, sier Kjell-Erik Tenold.

– Jeg har vært så heldig å lede flere store teknologivirksomheter tidligere og gleder meg til å være med og bygge Fujitsu til et like sterkt selskap i Norge som det er globalt. Min ambisjon er, sammen med et engasjert og entusiastisk team, å sørge for at Fujitsu tar steget opp til sin rettmessige posisjon blant verdens aller største og beste ikt-aktører.

Les om:

IT-Karriere