Tjener fett på egen erp-løsning

Tjener fett på egen erp-løsning

Gjøvik-firma har internasjonale ambisjoner etter oppkjøp fra Danmark.

Da EDB Ergogroup denne uken la frem en plan for å kutte 105 hoder på seks måneder, pekte kommunikasjonsdirektør Geir Remman på økt konkurranse utenfra.

- Se på maskinvare- og programvareproduksjonen her til lands, sa Remman.

- Den eksisterer nesten ikke lenger.

På Gjøvik sitter Tor Espen Larsen og smiler. Han ser et annet virkelighetsbilde.

Øker bemanningen

Larsen er administrerende direktør i programvare- og tjenesteleverandøren ASP. De har utviklet egne erp-systemer siden 1988, og har i dag 35 ansatte.

Denne uken ble ASP kjøpt opp av danske EG, for et hemmelig antall millioner kroner. EG-konsernet har rundt 1.000 ansatte og 4.000 kunder.

- Målet er vekst, ikke kostnadssynergi, understreker Larsen.

- Vi gjør ingenting i vår stab, annet enn å lyse ut stillinger i slutten av januar. Vi skal styrke miljøet vårt.

Primært Norge

Systemene til ASP retter seg mot faghandel, hovedsaklig byggevarebransjen med kunder som Byggmakker, Maxbo og Byggeriet. Med en omsetning på 50 millioner kroner i fjor trenger de sterke eiere i ryggen om de vil vokse enda mer. EG blir nå denne eieren.

- Vi har i lang tid hatt et godt øye til ASP, som en av våre sterke og meget profesjonelle kollegaer og konkurrenter i markedet, sier Jørgen Møller, direktør i EG, om det lille selskapet på Gjøvik.

EG har Skandinavia som marked, og kjøper ASP hovedsaklig for å vokse i Norge. Men det er også aktuelt å spre den norske erp-løsningen utover landegrensene, nå som de er en del av et internasjonalt konsern.

- Det er vi gjerne med på. Men vårt primære mål er norske kunder, så de blir ikke satt på sidelinjen. Det er vi ikke tilhengere av, smiler Larsen.

Hvordan har de klart å komme dit de er i dag? Les videre på neste side!