Tjente 85 milliarder - kutter 5400

Tjente 85 milliarder - kutter 5400

Intel tjener penger som gress, men har bare "moderate" forventninger til 2014.

Stabilisering av pc-markedet lover godt for Intel, men svakere salg i datasentermarkedet innebærer flat omsetning for brikkegiganten i 2014. Som børsnotert selskap betyr det selvsagt kostnadskutt.

Opp og ned

Varselet kom samtidig med fjerdekvartal-resultatene for Intel. De fortalte at omsetningen vokste med tre prosent sammenlignet med samme kvartal året før, til 85,1 milliarder kroner (13,8 milliarder USD). Overskuddet var opp seks prosent til 16 milliarder kroner (2,6 milliarder USD).

Nedgangen i pc-markedet i fjor rammet Intel også. For hele året sank omsetningen én prosent til 325 milliarder kroner (52,7 milliarder US). Nettoresultatet falt hele tretten prosent til 59,14 milliarder kroner (9,6 milliarder USD.

- Intel vil justere ressursene i tråd med utviklingen i forretninger i år. Dette vil innebære målrettede reduksjoner i staben sammen med omfordeling av andre ressurser, sier Intel i en redegjøring for tiltakene, ifølge nyhetstjenesten til Computerworld (Regnefeil i denne saken, justert her).

Ikke oppsigelser i stor skala

I et vanlig år er utbyttetakten blant de ansatte fire prosent. Kuttene i arbeidsstokken på fem prosent innebærer 5400 færre ansatte.

Nedbemanningen er planlagt gjennom stillingsskifter, frivillig avgang, pensjonering og ved at folk som slutter ikke blir erstattet.

Til The Register presiserer Chris Kraeuter, pr-ansvarlig for finanssaker hos Intel, at kuttet i arbeidsstokken ikke er ment å komme gjennom storstilte oppsigelser.

Les om:

IT-Karriere