Tøff konkurranse om utviklere

Tøff konkurranse om utviklere

Det er hard kamp mellom hodejegerne i it-selskapene. Programmerere er mest populære, og svært mange nyutdannede har for lengst sikret seg jobb.

De gode tidene i it-bransjen gjør at studenter for lengst har sikret seg en brukbar inntekt. Konkurransen om de skarpeste hodene er knallhard, og særlig programmerere er ettertraktet på markedet.

Steria, som leverer konsulenttjenester innen prosjektarbeid, programmering og nettverk, ser for tiden spesielt etter Java- og Dotnet-kompetanse.

- Det er innen programmering det er størst etterspørsel. Vi merker at studentene har mange tilbud, og rekrutteringen begynner på høsten. Noen får tilbud om jobb allerede rett etter at de har hatt sommerjobb, sier rekrutteringsansvarlig Marthe Outzen i Steria.

Idealprofiler

I Ergogroup har de samme behovene, og har i den siste tiden begynt å rekruttere folk rett fra skolen, i motsetning til før da de gikk for mer erfarne folk.

- Idealprofilen har kunnskap om Java, J2EE, html. Gjerne også Microsoft-kunnskap, men slik produktspesialisering får man ikke på skolen, det er noe man får gjennom jobb, sier rekrutteringssjef Bjørn Einar Schulstock i Ergogroup.

Telenor er i en fase der de skal kutte kostnader og rekrutterer ikke like ivrig, men legger ikke skjul på at det er viktig å ha folk med kjernekompetanse på programmering og datakommunikasjon.

- Det går litt i bølger. I en periode trengte vi Java-utviklere, i en annen arkitekter. Generelt kan vi si at vi rekrutterer fra kommunikasjonsteknologi og datateknikk på Ntnu, informatikk på Blindern samt enkelte andre it-skoler, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor Norge.

Dårligere utvalg

Marthe Outzen har tilbrakt mye tid på universiteter og høgskoler, og ser at det nå er færre it-studenter enn tidligere.

- Vi har merket en drastisk nedgang i antall studenter på it-studiene, og det varierer i hvor stor grad vi klarer å finne de vi leter etter, sier hun.

I og med det stramme arbeidsmarkedet, er det vanskelig å få tak i nok folk med kompetansen man trenger.

- Vi finner kompetansen, men skulle gjerne hatt litt flere å velge mellom, sier Schulstock.

Avhengig av erfaring og om den nyutdannede har bachelor- eller mastergrad, kan en programmerer forvente seg en begynnerlønn på rundt 400.000 kroner.

- Pluss-minus, selvsagt, flirer Outzen i Steria.

Ergo vil ikke ut med hvor mye de betaler, men mener at de er konkurransedyktige.

Les om:

IT-Karriere