Tre grunner til at Atea kjøper Umoe

Tre grunner til at Atea kjøper Umoe

Steinar Sønsteby åpner for omplassering av Umoe-ansatte.

Ifølge Ateas norgessjef Steinar Sønsteby er det tre hovedgrunner til at selskapet hans kjøper Umoe Ikt for 155 millioner kroner.

For det første gir det Atea tilstedeværelse i fem byer hvor de ikke har kontorer fra før. For det andre får de et sentralt driftssenter i Drammen, med en omsetning på 200 millioner kroner i året, noe Atea heller ikke har hatt, men ønsket seg. Og for det tredje vil Atea kapre Umoe Ikt sin kompetanse innen tale- og videokommunikasjon.

- Men Umoe Ikt har ikke vært det mest lønnsomme selskapet de siste årene?

- De to siste årene har vært tøffe, men de er på vei til å fikse problemene og har tjent penger de siste månedene. Lønnsomheten deres skal ikke stå tilbake for Ateas lønnsomhet, forteller Sønsteby til Computerworld.

- EDB Ergogroup er en partner

- Det kan være naturlig å tro at EDB Ergogroup-fusjonen har noe med deres oppkjøp å gjøre?

- Jeg skjønner hvorfor du spør, men det har det ikke. De er en helt annen type aktør, som vi ser mer på EDB Ergogroup som en samarbeidspartner enn en konkurrent. Både den og vår fusjon er en del av konsolideringen som foregår i bransjen nå, mener Sønsteby.

- Og hvem vinner på en slik konsolidering?

- Jeg opplever at det er kundene som presser den frem. De ønsker en mer profesjonell og strukturell aktør, som kan investere i forretningen.

Omplasseringer

- Dere sier at dere ikke vil gjøre flere kutt i Umoe Ikt enn det som allerede er planlagt. Men når to selskaper slår seg sammen vil det vel alltid være overlappinger?

- Det kan godt hende det blir det i enkelte stillinger. Disse vil vi tilby andre spennende oppgaver som er beslektede, men det foreligger ingen planer om nedskjæringer. I et marked som er så godt som nå måtte vi sikkert ansette flere fremover uansett. En av oppgavene nå blir å få Umoe Ikt-ansatte til å synes det er spennende å bli med videre.

- Hva slags andre utfordringer ser du i denne fusjonen?

- Å slå sammen to store bedrifter er utfordrende uansett. Det er ingen tvil om det. Mye går på å gi informasjon og håndtere folk med respekt. Det gir vi den største oppmerksomhet. Derfor skal jeg nå reise til alle Umoe Ikt-kontorene for å snakke med de ansatte.

Før sommeren

- Dere antar at kjøpet er godkjent og fullført innen 21. desember. Er ikke dette vel ambisiøst?

- Sammenlagt har vi markedsandeler som ligger langt under det konkurransemyndighetene viser interesse for. Når EDB og Ergogroup får det til, som er langt større enn oss, så gjør vi det også.

- Og når regner du med at alt det praktiske er i boks?

- Målet er å ta sommerferie med god samvittighet.

IT-Karriere