Tre nye konserndirektører

Tre nye konserndirektører

Organisasjonsendringer i Telenor fører til utnevnelse av nye konserndirektører.

Henrik Clausen er ny utnevnt konserndirektør i Telenor. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Telenors malaysiske mobiloperatør Digi. Der får han æren for å ha levert solide resultater og tatt markedsandeler i Malaysia, en vekst særlig drevet av økt etterspørsel etter mobildata.

I sin nye stilling skal han lede den nye avdelingen «Strategi og Digital», som vil være ansvarlig for Telenors overordnede strategi, sette retning for konsernets digitale agenda og støtte de operasjonelle selskapene i utvikling av nye digitale tjenester.

Katja Christina Nordgaard er ansatt til å lede den nyopprettede enheten «Corporate Affairs», som får ansvar for kommunikasjon, myndighetskontakt og samfunnsansvar. Enheten skal styrke samhandlingen med sentrale interessegrupper, inkludert politiske myndigheter, statsapparat og allmennheten.

Nordgaard er Norges ambassadør til Thailand og Kambodsja, og hun var også Norges ambassadør til Myanmar i 2010 til 2013. Hun startet i Utenriksdepartementet i 1988, og har i løpet av karrieren hatt flere lederstillinger både i utenrikstjenesten og innen privat næringsliv. Nordgaard er utdannet ved Norsk Handelshøyskole.

Pål Wien Espen rykker opp fra å være Telenor-konsernets juridiske direktør til konserndirektør. Han har deltatt i konsernledelsen en god stund, og ifølge Telenor understrekes viktigheten av konsernets juridiske arbeid gjennom Espens utnevlense til konserndirektør.

Espen har jobbet i Telenor siden 1995, og har også vært advokatfullmektig hos det norske advokatfirmaet BAHR og dommerfullmektig ved tingretten i Lillestrøm.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om:

IT-Karriere