Tror Asia og sexting erstatter USA og sex

Tror Asia og sexting erstatter USA og sex

Digitalguru Mike Walsh kommer til Norge. Sjekk hans spådommer!

Foredragsholderen Mike Walsh mener at vi kommer til å se mer til kinesiske selskaper som Alibaba og at vestlige aktører vil måtte omstille seg.

Walsh kommer til Oslo i høst i forbindelse med et foredrag på Atea Community i Oslo.

- Dagene hvor kinesiske selskap kopierer ideer fra Silicon Valley er over. Alibaba har vært og vil fortsette å være en aggressiv og fremtidsrettet investor innen globale teknologiplattformer, sier Mike Walsh i en pressemelding Atea har sendt ut.

Guruen trekker frem at vestlige aktører henger etter når det kommer til applikasjonsutvikling, hvilket kan være avgjørende i en tid hvor flere og flere kun logger seg på sosiale medier via mobilen.

- Utviklere i markeder som Japan, Kina og Korea designet fra starten av applikasjoner og tjenester primært for mobilbruk. Jeg tror grunnen til at Facebook kjøpte Instagram og Whatsapp, og hvorfor Snapchat er en så interessant aktør, er at de store amerikanske selskapene nå har forstått hvilken risiko det innebærer at brukerne flytter seg over til kun å benytte mobile løsninger, sier Walsh.

Walsh har sett på hvordan sosiale medier i senere år har endret måten vi kommuniserer med hverandre på. Han hevder interaksjon via sosiale medier i økende grad erstatter fysisk kontakt, og trekker frem appen Tinder som eksempel.

- «Tinder-generasjonen» har forandret tradisjonelle datingvaner, og nesten gjort kontakt i sosiale medier til en erstatning for fysisk sosialt samvær. Vi ser at de for eksempel bruker mer tid på «sexting» enn å ha sex, hevder Walsh.

Les om:

IT-Karriere