Twitter-sjefen går av

Twitter-sjefen går av

Twitters konsernsjef Evan Williams går av for å drive med produktutvikling.

Twitter-sjef Evan Williams, som var med å starte opp den populære mikroblogg- tjenesten i 2007, forlater nå sin stilling som konsernsjef i selskapet. Foreløpig er Twitter-toppsjef Dick Costolo innsatt som ny konsernsjef.

- Da jeg først insisterte på å få Dick inn en toppstillingen i organisasjonen for et år siden førte det til mange spørsmål fra styret, skriver Williams i et blogginnlegg datert 4. oktober.

- Men jeg visste Dick ville utfylle meg, og dette har vist seg å være tilfellet. Gjennom sitt år hos Twitter har han vært en viktig leder i utforming og gjennomføring av våre inntektsinnbringende innsatser, samtidig som han effektivt får togene til å gå til riktig tid på kontoret.

Costolo tar over jobben som konsernsjef med umiddelbar virkning.

Vil fokusere på produktutvikling

Twitter har opplevd en eventyrlig vekst siden oppstarten, og økningen fra 3 millioner til 165 millioner brukere på verdensbasis har ført til at selskapets stab har vokst fra 20 til 300 på et par år. Williams avgjørelse om å forlate den svært suksessfulle lederstillingen skyldes ifølge ham selv at han ønsker å fokusere mer på utvikling av nye produkter og produktstrategi.

- Utfordringene ved en organisasjon som øker så fort er mange. Å vokse seg stor er ikke definisjonen på suksess i seg selv. Suksess for oss betyr at vi møter vårt potensial som et økonomisk innbringende selskap som kan beholde sin kultur og sitt brukerfokus mens det har en positiv virkning på verden, skriver han.

- Jeg reflekterer ofte over hvilken type fokus som er nødvendig fra alle oss hos Twitter for å få oss dit. Dette førte til en erkjennelse da vi lanserte den nye Twitter. Jeg er mest fornøyd når jeg jobber med produktretning. Å bygge ting har alltid vært min lidenskap, og jeg har aldri vært mer begeistret eller optimistisk over hva vi nå må bygge.

Les om: